Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Mjölksyrning av grönsaker, Brukar ni göra det?
          Christa
          Inlägg 14-01-2010, 13:08
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 3 778
          Medlem sedan:
          02-01-2006
          Medlem nr: 6 894



          Åt en mjölksyrad gurka till lunchen och funderade på om det är någon mer än jag som brukar mjölksyrejäsa grönsaker.
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Peztis
          Inlägg 16-01-2010, 17:07
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 8 521
          Medlem sedan:
          18-01-2009
          Medlem nr: 20 608



          Åsa:
          Så som jag förstår det så gör hon ungefär så här:

          Hon köper ett helt vitkålshuvud som är syrat, finns i "turkaffärer" (ursäkta uttrycket men de flesta vet vad jag menar) eller i välsorterade matbutiker.
          Blanda köttfärs och ris precis som i "vanliga" kåldolmar, krydda med salt och peppar, och rulla in i bladen från kålen. Lägg i en ugnsfastform och in i ugnen.
          Man gör alltså precis som våra vanliga kåldolmanr men man använder den syrade kålen istället. Servera sedan med gräddfil!!!
          Precis som våra vanliga är det omständligt med kåldolmar så då kan man även köpa vanlig skuren surkål på burk och göra pudding genom att varva kål och köttfärssmet, in i ugnen.

          Måste ju slå ett slag för något annat! Vet inte om det är serbiskt men hon brukar göra det i alla fall.

          Köp skuren/strimlad surkål på burk, skölj gärna av den lite så att det inte blir för starkt. Stek den sedan med rätt mycket olja, ta lite i taget, så att det får färg och krydda med salt och peppar, chilipulver, paprikapulver och örter. Suveränt gott till fläskkött eller kyckling med en klick gräddfil. Blir godare om det får stå ett tag och sedan värmas upp.


          --------------------


          * ~~~ * Besök gärna min blogg bladsomblad.blogspot.com * ~~~ *
           
          Citera
          Åsa, mälardalen ...
          Inlägg 18-01-2010, 16:59
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 18 595
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 31



          CITAT (Peztis @ 16-01-2010, 17:07) *
          Åsa:
          Så som jag förstår det så gör hon ungefär så här:

          Hon köper ett helt vitkålshuvud som är syrat, finns i "turkaffärer" (ursäkta uttrycket men de flesta vet vad jag menar) eller i välsorterade matbutiker.
          Blanda köttfärs och ris precis som i "vanliga" kåldolmar, krydda med salt och peppar, och rulla in i bladen från kålen. Lägg i en ugnsfastform och in i ugnen.
          Man gör alltså precis som våra vanliga kåldolmanr men man använder den syrade kålen istället. Servera sedan med gräddfil!!!
          Precis som våra vanliga är det omständligt med kåldolmar så då kan man även köpa vanlig skuren surkål på burk och göra pudding genom att varva kål och köttfärssmet, in i ugnen.

          Måste ju slå ett slag för något annat! Vet inte om det är serbiskt men hon brukar göra det i alla fall.

          Köp skuren/strimlad surkål på burk, skölj gärna av den lite så att det inte blir för starkt. Stek den sedan med rätt mycket olja, ta lite i taget, så att det får färg och krydda med salt och peppar, chilipulver, paprikapulver och örter. Suveränt gott till fläskkött eller kyckling med en klick gräddfil. Blir godare om det får stå ett tag och sedan värmas upp.


          Tack jag ska prova jag hittade helt surkålshuvud idag så det blir nog Sarma någon dag + jag har ju strimlad surkål hemma också så jag testar surkålsfräset också.


          --------------------
          Mvh Åsa


          Människor kan diskutera, men naturen agerar. (Voltaire)
           
          Citera

          Inlägg i den här tråden
          Christa   Mjölksyrning av grönsaker   14-01-2010, 13:08
          Sussie F-Flower   Jag har aldrig gjort det själv men jag är väldigt ...   14-01-2010, 13:19
          Peztis   Min svärmor brukar ibland syra vitkål själv, tror ...   14-01-2010, 13:33
          Åsa, mälardalen zon 2   Min svärmor brukar ibland syra vitkål själv, tror ...   15-01-2010, 18:07
          skogstroll   jag älskar surkål, ska försöka mig på det i höst :...   14-01-2010, 13:34
          Anma   Har aldrig ens kommit på att det finns något som h...   14-01-2010, 13:35
          skogstroll   Har aldrig ens kommit på att det finns något som h...   14-01-2010, 13:40
          Eva i Höga   Har aldrig gjort det men har samlat på mig en mass...   14-01-2010, 13:40
          Sussie F-Flower   Har aldrig gjort det men har samlat på mig en mass...   14-01-2010, 13:47
          Christa   Hinner inte berätta just nu men om ni kolla på sur...   14-01-2010, 13:43
          Peztis   Christa: Fast min svärmor gjorde det i en hink på ...   14-01-2010, 13:56
          Gossen Ruda   Kan skeptikern, jag alltså, få reda på vad som är ...   14-01-2010, 17:08
          Markus_H   Kan skeptikern, jag alltså, få reda på vad som är ...   14-01-2010, 17:19
          Sussie F-Flower   Kan skeptikern, jag alltså, få reda på vad som är ...   14-01-2010, 17:50
          Nicoline   Kan skeptikern, jag alltså, få reda på vad som är ...   20-01-2010, 16:25
          KURT   Men naturligtvis har vi mjölksyrabakterier i tarme...   14-01-2010, 17:19
          Gossen Ruda   Jo, bakterier gillar inte surt. Därför producerar ...   14-01-2010, 18:17
          Sussie F-Flower   Frågan som jag aldrig fått svar på är om dessa mjö...   14-01-2010, 18:29
          zissi   För länge sen gick jag en kurs i mjölksyrning av g...   14-01-2010, 18:18
          Christa   Tistelvinds surkål tycker jag är god så när vi int...   14-01-2010, 18:37
          KURT   De överlever inte i längden i magsäcken, däremot ö...   14-01-2010, 18:41
          Gossen Ruda   Misstänkte det var så, hade miljön i vårat tarmsys...   14-01-2010, 19:13
          KURT   Misstänkte det var så, hade miljön i vårat tarmsys...   14-01-2010, 19:45
          guby   Jag har syrat vitkål och då gjorde jag så här: jag...   14-01-2010, 19:47
          Markus_H   Jag har syrat vitkål och då gjorde jag så här: jag...   14-01-2010, 23:10
          niggle   I Tyskland finns det mjölksyrad sill, Rollmops och...   15-01-2010, 17:17
          KURT   I Tyskland finns det mjölksyrad sill, Rollmops och...   15-01-2010, 18:04
          niggle   Betyder det att jag är ute och cyklar? Att det int...   15-01-2010, 18:38
          KURT   Betyder det att jag är ute och cyklar? Att det int...   15-01-2010, 18:43
          KURT   Annars kan man nog syra lite spädare kål som hela ...   16-01-2010, 17:12
          Peztis   Vad kul! Säg till hur det gick! Det var l...   19-01-2010, 16:28
          skogstroll   jag ska testa surkål på spetskål i höst.... om skö...   20-01-2010, 16:30
          Nicoline   Jag testade en metod att mjöksyra grönsaker för ng...   20-01-2010, 16:30
          Markus_H   Jag testade en metod att mjöksyra grönsaker för ng...   20-01-2010, 17:06
          Nicoline   svartvinbärsblad lär vara naturligt rika på mjölks...   21-01-2010, 12:42
          Simplicity   Alla frukter och grönsaker har mjölksyrebakterier ...   29-01-2010, 21:05
          Maridan   Det var intressant att läsa allt som ni skrev om s...   04-02-2010, 18:44
          Rosmarin   Här är en bra länk som jag använt mig av. Mjölksy...   12-02-2010, 09:18


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 29-07-2025, 16:22
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon