Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > E325, E331, E301, E450 & E250, recept på "rökt" fläsk
          Piccante
          Inlägg 16-01-2010, 19:40
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 8 776
          Medlem sedan:
          02-01-2006
          Medlem nr: 6 891



          Jag blir så trött på att all mat nu mera innehåller så mycket tillsatser. Idag skulle jag köpa bacontärningar för att göra pasta carbonara. Scan tillsätter både konserverings, antioxidationsmedel och rökarom till sina bacon! angry.gif Kan man inte röka bacon på traditionellt sätt längre, måste det vara rökarom för att ge smak och konserveringsmedel i för att det ska hålla sig då de inte är rökt?

          Besviken på att allt bacon var "fuskbacon" så gick jag till det rökta fläsket. tänkte att rökt fläsk som dessutom är dyrare borde vara av högre kvalitet och bara innehålla rökt kött. Men rökt fläsk visade sig innehålla förutom fläsk, vatten och salt dessutom; antioxidationsmedlen E301 natriumaskorbat, E325 natriumlaktat, E331 natriumcitrater, Stabiliseringsmedlet E450 natrium, kalium och kalciumdifosfater och slutligen konserveringsmedlet E250 natriumnitrit. Hur kan en dyrare bit som bara bord bestå av rökt kött innehålla så mycket tillsatser? Finns nästan inte en charkprodukt som innehåller mindre än minst 2 av dessa medel, många innehåller upp till 5 st.


          --------------------
          আছে কিছুই গুরুত্বপূর্ণ!
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Tobb
          Inlägg 17-01-2010, 14:26
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 197
          Medlem sedan:
          02-01-2005
          Medlem nr: 4 816



          Alla förpackningar med ex köttfärs som har ett svetsat plastlock, en sådan förpackning där ingen gas kan varisig komma ut eller in.

          Inne där är det en atmosfär med väldigt hög syrgashalt, detta just för att köttet ska se rött och "fint" ut.

          En förelsare i ämnet som berättade detta i norge trode inte på henne så hon var tvungen att ringa till sverige till sin professor eller något sånt, detta berättade hon på en föreläsning vi hade. Alltså är vi ganska dumma i sverige tongue.gif
          (syrgasatmosfären för färsen)


          --------------------
          [reklam] Hej [/reklam]
           
          Citera
          KURT
          Inlägg 18-01-2010, 06:56
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          CITAT (Tobb @ 17-01-2010, 15:26) *
          Alla förpackningar med ex köttfärs som har ett svetsat plastlock, en sådan förpackning där ingen gas kan varisig komma ut eller in.

          Inne där är det en atmosfär med väldigt hög syrgashalt, detta just för att köttet ska se rött och "fint" ut.

          En förelsare i ämnet som berättade detta i norge trode inte på henne så hon var tvungen att ringa till sverige till sin professor eller något sånt, detta berättade hon på en föreläsning vi hade. Alltså är vi ganska dumma i sverige tongue.gif
          (syrgasatmosfären för färsen)



          Man använder sig av modifierad atmosfär, och den innehåller framförallt högre halt koldioxid, för att förhindra bakterietillväxt. Det är därför man kan ha en hållbarhet på 8-9 dagar? I stället för 1 dag som man har annars. I Norge, som inte är medlem i EU, använder man i stället kolmonoxid, för att bevara den röda färgen. Jag kan inte se några som helst problem med modifierad atmosfär?

          CITAT (LasseB @ 17-01-2010, 16:34) *
          Ingen klara av att äta
          ojojojojoj
          Hur fixade folk för 100 år sedan maten då
          Tillsattserna är till för att industrin ska kunna producera varor snabbt, med undermåliga råvaror och med lång hållbarhet.
          Som jag skrivit många gånger LÄS boken Den hemlige kocken.
          Nä jag tjänar inga pengar på boken

          Edit: Finns nog inget bacon som är rökt med rök från eld vad jag förstår är ALLT rökt kött från industrin badat i rökvättska


          Svaret är att folk inte fixade det, utan de dog i större utsträckning:

          http://www.smittskyddsinstitutet.se/100ar/...iga-artal/1953/

          De fåtal fall av botulism som inträffar sker praktiskt taget uteslutande vid olika former av hemkonservering.
           
          Citera
          Tobb
          Inlägg 19-01-2010, 11:46
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 1 197
          Medlem sedan:
          02-01-2005
          Medlem nr: 4 816



          CITAT (KURT @ 18-01-2010, 06:56) *
          Man använder sig av modifierad atmosfär, och den innehåller framförallt högre halt koldioxid, för att förhindra bakterietillväxt. Det är därför man kan ha en hållbarhet på 8-9 dagar? I stället för 1 dag som man har annars. I Norge, som inte är medlem i EU, använder man i stället kolmonoxid, för att bevara den röda färgen. Jag kan inte se några som helst problem med modifierad atmosfär?




          aha, som våran föreläsare sa, så var det syre i våra förpackningar för att behålla den röda färgen :S men visserligen var kursen kass, men trode de kunde skilja på syre och koldioxid biggrin.gif

          -------------------------

          Om jag skulle läsa Den hemlige kocken, skulle det inte vara för att det är fakta, utan något populärvetenskapligt där personen vill tjäna pengar på att sälja böcker med svart elelr vit information i. Bara för att vissa tillsatser inte är helt bra kan man inte dra alla över en kant. och allt är inte, antingen, bra eller dåligt. Utan det är en glidande skala.


          --------------------
          [reklam] Hej [/reklam]
           
          Citera

          Inlägg i den här tråden
          Markus_H   E325, E331, E301, E450 & E250   16-01-2010, 19:40
          Susanna   Blää säger jag bara.... Köper i princip inga char...   16-01-2010, 19:48
          Anma   Ja och det är ännu värre med alla lightprodukter. ...   16-01-2010, 19:53
          Markus_H   Ja och det är ännu värre med alla lightprodukter. ...   16-01-2010, 21:00
          Susanna   Lightvarianten av en färdig potatissallad är också...   16-01-2010, 21:20
          ängsvädd   Jag köpte rökt makrill igår - jag hoppas verkligen...   16-01-2010, 21:21
          Anki på Öland   Jag köpte rökt makrill igår - jag hoppas verkligen...   16-01-2010, 21:38
          Aqvakul   Jag blir bara så trött på all dålig mat. Men lite ...   16-01-2010, 21:40
          Meriona   Ja men vad gör man när det inte finns lokala produ...   16-01-2010, 22:10
          zissi   http://www.aktavara.org/ Javisst blir man trött p...   16-01-2010, 22:36
          flaxss   Den hemlige kocken och Äkta vara av Mats-Erik Nils...   16-01-2010, 23:28
          Myosotis   Rökarom lär vara riktigt hälsofarligt :thumbdown:   16-01-2010, 23:30
          Markus_H   Rökarom lär vara riktigt hälsofarligt :thumbdown:...   17-01-2010, 00:02
          Motti   Ja man blir lite chockad när man inser att rökt in...   17-01-2010, 00:11
          Markus_H   Ja man blir lite chockad när man inser att rökt in...   17-01-2010, 01:00
          Motti   Fast Marcus !en del av Eldorados är ju bra gre...   17-01-2010, 01:21
          Berith   *vill inte höra! vill inte höra!* Håller f...   17-01-2010, 07:49
          Anma   *vill inte höra! vill inte höra!* Håller f...   17-01-2010, 14:42
          Solstorm   Här kan man läsa om baconuppror. http://gittosma...   17-01-2010, 08:19
          Tobb   Är det fel att sätta till saker som gör att maten ...   17-01-2010, 13:33
          Markus_H   Är det fel att sätta till saker som gör att maten ...   17-01-2010, 14:06
          KURT   I det här fallet tillsätts konserveringsmedlen för...   17-01-2010, 14:07
          Anki på Öland   I det här fallet tillsätts konserveringsmedlen för...   17-01-2010, 14:30
          LasseB   Ingen klara av att äta ojojojojoj Hur fixade folk...   17-01-2010, 15:34
          Anma   Ingen klara av att äta ojojojojoj Hur fixade folk...   17-01-2010, 15:56
          zissi   http://www.aktavara.org/News.aspx?r_id=14135 Tips...   17-01-2010, 15:42
          Monica M zon 4   Visst är det trist med alla dessa onödiga tillsats...   17-01-2010, 18:04
          Anma   Problemet är inte konserveringsmedlen, beroende på...   18-01-2010, 11:03
          KURT   Man tillsätter BÅDE syre och koldioxid i modifiera...   19-01-2010, 12:18


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 09-08-2025, 02:43
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon