Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Mjölksyrning av grönsaker, Brukar ni göra det?
          Christa
          Inlägg 14-01-2010, 13:08
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 3 778
          Medlem sedan:
          02-01-2006
          Medlem nr: 6 894



          Åt en mjölksyrad gurka till lunchen och funderade på om det är någon mer än jag som brukar mjölksyrejäsa grönsaker.
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Anemone nebulosa
          Inlägg 20-01-2010, 16:30
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 239
          Medlem sedan:
          05-03-2007
          Medlem nr: 9 216



          Jag testade en metod att mjöksyra grönsaker för ngr år sedan, men så här i efterhand så verkar den krånglig:

          Vi använde (finskt) surdegsbröd som vi efter att ha ansat grönsakerna och lagt de i återanvända glasburkar med lite kryddor i så som kummin, svartvinbärsblad, salt och vatten, lade en täckande bit surdegsbrödsskiva och tryckte ner den morgon och kväll så den fuktades av vattnet. Det tillhörande metallocket till respektive burk lades på sniskan så det kom i lite luft.

          Krångligt, men det fungerade! Gott blev det.


          --------------------
          Odlar på västkusten i zon II
           
          Citera
          Piccante
          Inlägg 20-01-2010, 17:06
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 8 776
          Medlem sedan:
          02-01-2006
          Medlem nr: 6 891



          CITAT (Nicoline @ 20-01-2010, 16:30) *
          Jag testade en metod att mjöksyra grönsaker för ngr år sedan, men så här i efterhand så verkar den krånglig:

          Vi använde (finskt) surdegsbröd som vi efter att ha ansat grönsakerna och lagt de i återanvända glasburkar med lite kryddor i så som kummin, svartvinbärsblad, salt och vatten, lade en täckande bit surdegsbrödsskiva och tryckte ner den morgon och kväll så den fuktades av vattnet. Det tillhörande metallocket till respektive burk lades på sniskan så det kom i lite luft.

          Krångligt, men det fungerade! Gott blev det.

          svartvinbärsblad lär vara naturligt rika på mjölksyrabakterier med så det kan funka utan bröd.


          --------------------
          আছে কিছুই গুরুত্বপূর্ণ!
           
          Citera
          Anemone nebulosa
          Inlägg 21-01-2010, 12:42
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 239
          Medlem sedan:
          05-03-2007
          Medlem nr: 9 216



          CITAT (Markus_H @ 20-01-2010, 17:06) *
          svartvinbärsblad lär vara naturligt rika på mjölksyrabakterier med så det kan funka utan bröd.


          Aha! Det hade jag inte en aning om. Vad praktiskt!


          --------------------
          Odlar på västkusten i zon II
           
          Citera

          Inlägg i den här tråden
          Christa   Mjölksyrning av grönsaker   14-01-2010, 13:08
          Sussie F-Flower   Jag har aldrig gjort det själv men jag är väldigt ...   14-01-2010, 13:19
          Peztis   Min svärmor brukar ibland syra vitkål själv, tror ...   14-01-2010, 13:33
          Åsa, mälardalen zon 2   Min svärmor brukar ibland syra vitkål själv, tror ...   15-01-2010, 18:07
          skogstroll   jag älskar surkål, ska försöka mig på det i höst :...   14-01-2010, 13:34
          Anma   Har aldrig ens kommit på att det finns något som h...   14-01-2010, 13:35
          skogstroll   Har aldrig ens kommit på att det finns något som h...   14-01-2010, 13:40
          Eva i Höga   Har aldrig gjort det men har samlat på mig en mass...   14-01-2010, 13:40
          Sussie F-Flower   Har aldrig gjort det men har samlat på mig en mass...   14-01-2010, 13:47
          Christa   Hinner inte berätta just nu men om ni kolla på sur...   14-01-2010, 13:43
          Peztis   Christa: Fast min svärmor gjorde det i en hink på ...   14-01-2010, 13:56
          Gossen Ruda   Kan skeptikern, jag alltså, få reda på vad som är ...   14-01-2010, 17:08
          Markus_H   Kan skeptikern, jag alltså, få reda på vad som är ...   14-01-2010, 17:19
          Sussie F-Flower   Kan skeptikern, jag alltså, få reda på vad som är ...   14-01-2010, 17:50
          Nicoline   Kan skeptikern, jag alltså, få reda på vad som är ...   20-01-2010, 16:25
          KURT   Men naturligtvis har vi mjölksyrabakterier i tarme...   14-01-2010, 17:19
          Gossen Ruda   Jo, bakterier gillar inte surt. Därför producerar ...   14-01-2010, 18:17
          Sussie F-Flower   Frågan som jag aldrig fått svar på är om dessa mjö...   14-01-2010, 18:29
          zissi   För länge sen gick jag en kurs i mjölksyrning av g...   14-01-2010, 18:18
          Christa   Tistelvinds surkål tycker jag är god så när vi int...   14-01-2010, 18:37
          KURT   De överlever inte i längden i magsäcken, däremot ö...   14-01-2010, 18:41
          Gossen Ruda   Misstänkte det var så, hade miljön i vårat tarmsys...   14-01-2010, 19:13
          KURT   Misstänkte det var så, hade miljön i vårat tarmsys...   14-01-2010, 19:45
          guby   Jag har syrat vitkål och då gjorde jag så här: jag...   14-01-2010, 19:47
          Markus_H   Jag har syrat vitkål och då gjorde jag så här: jag...   14-01-2010, 23:10
          niggle   I Tyskland finns det mjölksyrad sill, Rollmops och...   15-01-2010, 17:17
          KURT   I Tyskland finns det mjölksyrad sill, Rollmops och...   15-01-2010, 18:04
          niggle   Betyder det att jag är ute och cyklar? Att det int...   15-01-2010, 18:38
          KURT   Betyder det att jag är ute och cyklar? Att det int...   15-01-2010, 18:43
          Peztis   Åsa: Så som jag förstår det så gör hon ungefär så...   16-01-2010, 17:07
          Åsa, mälardalen zon 2   Åsa: Så som jag förstår det så gör hon ungefär så...   18-01-2010, 16:59
          KURT   Annars kan man nog syra lite spädare kål som hela ...   16-01-2010, 17:12
          Peztis   Vad kul! Säg till hur det gick! Det var l...   19-01-2010, 16:28
          skogstroll   jag ska testa surkål på spetskål i höst.... om skö...   20-01-2010, 16:30
          Simplicity   Alla frukter och grönsaker har mjölksyrebakterier ...   29-01-2010, 21:05
          Maridan   Det var intressant att läsa allt som ni skrev om s...   04-02-2010, 18:44
          Rosmarin   Här är en bra länk som jag använt mig av. Mjölksy...   12-02-2010, 09:18


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 29-07-2025, 07:47
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon