|
"SNICKERSKAKA" - himmelskt gott och görs utan ugn! Kakan består alltså INTE av varumärket snickers; namnet berättar endast att den innehåller jordnötssmör, och därmed kan komma att påminna lite grann om snickers. Om du googlar på "Snickerskaka" så kan du hitta ett mer exakt recept, men jag tycker det funkar bra att köra lite på känsla.
Minns på ett ungefär i huvudet (du kan jämföra med framgooglade recept):
1 burk jordnötssmör, helst ´crunchy´ ngr dl cornflakes nån dl kokosflingor typ 1,5 dl sirap typ 1,5 dl socker ½ - 1 pkt blockchoklad eller mörk choklad ev. grovhackade jordnötter att strö över
Smält sirapen och sockret på svag värme och rör hela tiden. Blanda i jordnötssmöret och rör lite till. När det mjuknat till sig och gift sig med varann lite grann blandar du i cornflakes och kokosflingor. Bred sedan ut röran över en (lätt smord?) plåt (välj mängd och plåtstorlek efter hur tunna/tjocka kakor du vill ha). Smält blockchokladen antingen direkt i en kastrull eller kör ångmetoden med blockchokladen i en skål ovanpå en vattenkokande kastrull. Bred ut den smälta blockchokladen tunt ovan på röran och strö hackade jordnötter och ev. kokosflingor över. In i kylen ett tag. Dela sedan i lagom stora rutor (detta är lite besvärligt för det är ganska kompakt och segt, men det går med lite god vilja, kanske lättare innan den kyls ner?).
***TIPS***TIPS***TIPS***
Personligen tycker jag kakorna blir godast om man har ett TUNT lager blockchoklad överst, men är det en extra god choklad så kanske det är annorlunda.
Du kan ju givetvis variera detta recept, tex göra en cheesecake med denna jordnötskakebotten och utöver florsocker smaksätta färskost/philadelphiaost/kesella med tex mosad banan. Gott blev det!
--------------------
Odlar på västkusten i zon II
|