Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Kockkniv, önskar råd
          Solstorm
          Inlägg 24-01-2010, 13:45
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 2 933
          Medlem sedan:
          03-01-2008
          Medlem nr: 13 452



          Vi är några som ska köpa en lite bättre kockkniv att ge bort i present. Har kikat runt och försökt lära mig något om det men vilken djungel det är. Om man ska köpa en kniv som är lite bättre än de vanliga men inte en värstingkniv för massa tusen vad ska man köpa då? Vad finns det att välja på som är bra för ca 700-1200 kr.

          Jag har kikat runt på nätet och knivar i den prisklassen hittar jag, men vilka är bra och prisvärda? Vad har ni för erfarenhet av knivar i den prisklassen? Själv har jag inga knivar som är märkvärdigare än fiskars knivar så jag kan inte ett dyft om de lite bättre.
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Överbölingen
          Inlägg 24-01-2010, 17:52
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 602
          Medlem sedan:
          09-02-2003
          Medlem nr: 707




          Ett intressant spörsmål.
          Ena sonen (har kockutbildning men är lärare) har en Meissner. Den andre, också kock men numera civilingenjör, och vi har Sabatier. Men i Överböle har vi en Global. Till detta lite småknivar av ovanstående märken.
          En av medlemmarna i jaktlaget går kockutbildning. Där sägs det att Global är bäst. För slakt har vi mestadels Victorinox. Tämligen lättskärpta och det behövs vid finstyckning. Nästa viktiga grej är ett bra skärpstål. Jesper har lagt beslag på min mors stål och "det går varmt" när vi slaktar älg (6 till åtta man). Alla vill använda det. Jag har visserligen ett utmärkt stål men om morsans är ledigt så kastar jag mig över det. Nordicas knivslip är tämligen bra, men inte mer. Notera att köksknivar och slaktd:o aldrig skall stenslipas eller smärglas.

          Redigerat av Överbölingen: 24-01-2010, 17:53
           
          Citera

          Inlägg i den här tråden
          Solstorm   Kockkniv   24-01-2010, 13:45
          KRT   Vi är några som ska köpa en lite bättre kockkniv a...   24-01-2010, 13:47
          lovwal   Stod inför liknande dilemma och vi valde en Global...   24-01-2010, 14:03
          Bengalow   Fiskars knivar är superba! Jag har bl.a. sålt ...   24-01-2010, 13:53
          Carl   Global är en bra kniv.Men kräver en vässare se htt...   24-01-2010, 14:12
          Solstorm   Jag läste på ett annat forum om kockknivar och där...   24-01-2010, 14:24
          lovwal   Hur många kvinnor känner ni som har köpt dyra kock...   24-01-2010, 14:31
          herkules   Detta är ju en kniv till en man som är intresserad...   24-01-2010, 14:49
          Carl   Om du har en bra vass kniv så behöver du i princip...   24-01-2010, 14:50
          titti49zon6   Jag tycker att Globalkniven är överlägsen(gubben f...   24-01-2010, 16:12
          Solstorm   Tack för alla goda råd! Det får bli en global,...   24-01-2010, 16:18
          Gita   Jag har ett par knivar av märket Kobe som jag tyck...   24-01-2010, 16:20
          Bettis   Jag har Global-knivar och är väldigt nöjd med dom,...   24-01-2010, 16:33
          Anma   Vi har en OBH nordica kniv som jag tycker är allde...   24-01-2010, 16:43
          Peztis   Jag önskade mig knivar för ett par år sedan. Min ...   24-01-2010, 17:04
          zissi   Bra Solstrorm att du tog upp detta ämne. Har länge...   24-01-2010, 18:22
          Peztis   Jag har två Sabatier också, kom jag på, men använd...   24-01-2010, 18:34
          Miro   Vi köpte ett set med "anders petter" (tr...   24-01-2010, 18:40
          zissi   http://www.bagarenochkocken.se/shop/bagare...s/sho...   24-01-2010, 19:30
          Peztis   http://www.bagarenochkocken.se/shop/bagare...s/sho...   24-01-2010, 21:43
          Solstorm   Jag hade nog inriktat mig på global men så fick ja...   25-01-2010, 09:38
          Peztis   Nu blev ju jag nyfiken! Har också alltid undra...   25-01-2010, 09:51
          Solstorm   Det verkar ju jättebra, sedan om några år kan man ...   25-01-2010, 10:25
          Anma   Första gången jag såg en kniv med keramiskt blad v...   25-01-2010, 10:29
          KRT   Vill bara tipsa om att undersidanav stengodskoppar...   25-01-2010, 11:28
          dahla   Som kille vågar man ju inte köpa köksredskap till ...   25-01-2010, 11:45
          Peztis   Som kille vågar man ju inte köpa köksredskap till ...   25-01-2010, 22:31
          dahla   Ja akta dig du!!! Å andra sidan så bor...   25-01-2010, 22:36
          Motti   Jag har en "Satake" non stick Japans koc...   25-01-2010, 20:32
          Solstorm   Det blev en Satake Hi Tech http://www.cervera.se...   27-01-2010, 10:25
          KRT   Snygg, förstår vad du menar med att bli sugen, kän...   27-01-2010, 10:48
          Peztis   Om ni står och svär när ni ska skära kött och grön...   27-01-2010, 10:54
          Bee   Jag vill i sammanhanget passa på att slå ett slag ...   27-01-2010, 11:09
          KRT   Den enda jag inte har slipat är den sågtandade brö...   27-01-2010, 12:31
          skogstroll   jag har en Sabatier jag tycker är bra, kanske lite...   27-01-2010, 13:18


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 29-07-2025, 06:03
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon