Ett intressant spörsmål. Ena sonen (har kockutbildning men är lärare) har en Meissner. Den andre, också kock men numera civilingenjör, och vi har Sabatier. Men i Överböle har vi en Global. Till detta lite småknivar av ovanstående märken. En av medlemmarna i jaktlaget går kockutbildning. Där sägs det att Global är bäst. För slakt har vi mestadels Victorinox. Tämligen lättskärpta och det behövs vid finstyckning. Nästa viktiga grej är ett bra skärpstål. Jesper har lagt beslag på min mors stål och "det går varmt" när vi slaktar älg (6 till åtta man). Alla vill använda det. Jag har visserligen ett utmärkt stål men om morsans är ledigt så kastar jag mig över det. Nordicas knivslip är tämligen bra, men inte mer. Notera att köksknivar och slaktd:o aldrig skall stenslipas eller smärglas.
Redigerat av Överbölingen: 24-01-2010, 17:53
|