Ja Hungrian Hot Wax är ett måste, finns inte godare. Stekt i olja med grovsalt till kött, inlagd som fefferoni. Nu fanns den inte där jag skulle beställa, de hade bara Yellow Hot Wax. Jag törs inte chansa då jag inte vet om det är samma, men så byter jag till mej lite frön för då kan jag ju jämföra och vet till ett annat år. Jag klarar inte de riktigt heta sorterna utan håller mej till lite mildare, men det blir som ett gift när man börjar använda den i matlagningen.
Jag hackar och fryser in, torkar, lägger in som fefferoni, använder i tomatsås (kokar av alla tomater jag får över) vi har egen chilisås året om. Sen äter man färsk så mycket man hinner, stekta till kött, fyllda och ostgratinerade eller i sallader.
Det roliga är att det går så bra och ger stor skörd trots sämre somrar. När tomaterna gått dåligt pga väder så ger paprika o chili ändå skapligt.
Sara
--------------------
Hemsida www.katalidengard.se
|