Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Vänja sig vid stark chili
          dahla
          Inlägg 25-01-2010, 16:31
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 1 504
          Medlem sedan:
          09-07-2005
          Medlem nr: 6 154



          Chili är ju gott... jag har dock nu på senaste tid fått upp ögonen och insett att det finns en uppsjö olika sorter... dom flesta är dock på tok för starka för mig men jag vill absolut kunna njuta av smaken även från dom starkare sorterna...

          Så hur gör ni chiliheads för att vänja kroppen vid het chili?
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          smuleborg
          Inlägg 28-01-2010, 20:19
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 623
          Medlem sedan:
          31-05-2007
          Medlem nr: 10 799



          CITAT (dahla @ 25-01-2010, 16:31) *
          Chili är ju gott... jag har dock nu på senaste tid fått upp ögonen och insett att det finns en uppsjö olika sorter... dom flesta är dock på tok för starka för mig men jag vill absolut kunna njuta av smaken även från dom starkare sorterna...

          Så hur gör ni chiliheads för att vänja kroppen vid het chili?


          Jag har ätit chili ett tag, inte så länge, och nu kan jag inte leva utan chili. Jag blev rätt snabbt beroende. Tidigare tyckte jag i stort sett allt på asiatiska restauranger kändes starkt eller för starkt. Så fick jag då för mig att köpa hem (färsk) chili för att testa mig fram. Jag köpte det som kallas för spansk peppar på ICA. Min premiär hemma i köket: En spansk peppar, petnoga avskalad från frön och innerväggar. Olja i stekpannan, ner med chilin (skuren på längden ett par gånger). Jag vevade runt för att chilin skulle ge smak åt oljan. Sen ner med potatis skuren i klyftor, lite salt. Jag åt "chilipotatisen" med nån biff eller vad det var. Jag tyckte det var jättestarkt och jättegott. Pö om pö har jag ökat dosen. Till min första chili con carne använde jag en urkärnad spansk peppar till ett halvt kilo högrev, idag använder jag ett par/tre med kärnor och innerväggar (Min grundvariant av chili con: Putsad och nedskuren högrev hastigt stekt i smör på hög värme, vitlök som svettats i panna i rapsolja tills den får färg och doftar; ös över i gryta, i med färsk nedskuren chili, salt och vatten; låt puttra på lägsta värme i ett par timmar. Varför krångla till det?).

          Piri-piri har jag använt någon gång, blev lite besviken. Förmodligen hanterade jag den inte på rätt sätt.

          Jag var här och gluttade i tråden igår och inspirerad av skogstroll har jag idag - för första gången - använt habanero. Till en inläggning, som kommer att avnjutas till helgen. Vilken underbar doft! Jo, jag har läst att den är superstark. Tack skogstroll.


          --------------------
          smuleborg - i ett torp mitt i skogen, tre mil norr om Stockholm.

           
          Citera
          dahla
          Inlägg 28-01-2010, 20:46
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 1 504
          Medlem sedan:
          09-07-2005
          Medlem nr: 6 154



          CITAT (smuleborg @ 28-01-2010, 20:19) *
          Jag köpte det som kallas för spansk peppar på ICA.


          Jag har ju köpt en chili på konsum som bara heter röd chili... det brukar vara 3 frukter i ett paket... i början tyckte jag att den var väl stark men nu har jag inga problem med att äta den rå... Jag vet dock inte vad den heter på latin eller vart den kan tänkas hamna på scovilleskalan... nån som vet?
           
          Citera

          Inlägg i den här tråden
          dahla   Vänja sig vid stark chili   25-01-2010, 16:31
          AndersKbg   Chili är ju gott... jag har dock nu på senaste tid...   25-01-2010, 18:09
          dahla   Jo, men börjar man med svaga och ökar styrkan elle...   25-01-2010, 18:23
          Jordgubbe   Det absolut bästa sättet att vänja kroppen vid het...   25-01-2010, 19:59
          AndersKbg   Apropå det där med att lindra den starka effekten ...   25-01-2010, 20:06
          dahla   Strålande info!!! Just nu ballar min ...   25-01-2010, 20:09
          AndersKbg   Strålande info!!! Just nu ballar min ...   25-01-2010, 20:33
          dahla   Ballar ur? Om du syftar på att det blir bråttom ti...   25-01-2010, 21:02
          AndersKbg   Ja, jag blir ganska risig i kistan och bör inte ge...   25-01-2010, 21:37
          dahla   Var har du läst att chili är bra för magsår? Låter...   25-01-2010, 21:54
          Meriona   Vi köpte habanerosås i Mexico... men man ska inte ...   25-01-2010, 20:21
          AndersKbg   Okej. Det där är från en sida som inte är opartisk...   26-01-2010, 06:43
          dahla   Det finns koncentrerad Capsaicin att köpa för runt...   26-01-2010, 13:28
          skogstroll   blir det för starkt brukar jag doppa tungan i mjöl...   26-01-2010, 13:16
          skogstroll   smakar det så kostar det :santa:   26-01-2010, 13:58
          dahla   smakar det så kostar det :santa: Jo, men att pet...   26-01-2010, 14:05
          skogstroll   nej men smaken finns ju i de olika chilisorterna. ...   26-01-2010, 16:11
          smuleborg   nej men smaken finns ju i de olika chilisorterna. ...   28-01-2010, 20:34
          skogstroll   Det är först idag jag använt habanero, och jag har...   29-01-2010, 09:45
          Miro   Det är ju en typ av nervgift, så det ärklart man k...   26-01-2010, 18:01
          Aqvakul   Varför ska man vänja sig vid att äta starkare och ...   26-01-2010, 18:10
          dahla   Varför ska man vänja sig vid att äta starkare och ...   26-01-2010, 21:21
          Aqvakul   akta dig så inte "tävlingsdjäveln" tar d...   26-01-2010, 21:23
          dahla   akta dig så inte "tävlingsdjäveln" tar d...   26-01-2010, 21:29
          skogstroll   nån tävling är det väl inte men man bygger ju upp ...   27-01-2010, 08:34
          smuleborg   Jag har ju köpt en chili på konsum som bara heter ...   28-01-2010, 21:06
          dahla   Det verkar ju ändå gå ganska fort att vänja sig vi...   28-01-2010, 21:07
          smuleborg   Det verkar ju ändå gå ganska fort att vänja sig vi...   28-01-2010, 21:32
          Nauti   Hettan hör ju till och det blir ju någonting speci...   29-01-2010, 19:29
          skogstroll   Hettan hör ju till och det blir ju någonting speci...   30-01-2010, 09:21
          dahla   Jag hackade ner en halv habanero i 400 gram älgfär...   30-01-2010, 16:05
          Vippan   Älskar chili och man blir faktiskt lite beroende a...   30-01-2010, 16:30
          smuleborg   Idag åt jag rå färsk chili för första gången, i o ...   31-01-2010, 20:43
          dahla   Okej... ibland ska man nog lita på det folk skrive...   01-02-2010, 20:39
          skogstroll   Tror ni det blev för mycket att marinera med en ha...   04-02-2010, 15:17
          dahla   En halv urkärnad habanero låter ju inte så farligt...   04-02-2010, 17:31
          smuleborg   Vet inte (beror i mångt och mycket på målgrupp), m...   01-02-2010, 21:08
          dahla   För säkerhets skull spolar jag nog av köttet under...   01-02-2010, 21:17
          Chamomille   Oj... Här äter vi jalapenos som godis. Med kärnhus...   04-02-2010, 15:52
          smuleborg   Köper färsk thai-chili i en asiatisk butik vid Höt...   04-02-2010, 19:30
          skogstroll   Köper färsk thai-chili i en asiatisk butik vid Höt...   07-02-2010, 10:33
          smuleborg   Det finns två: Asian Market på Olofs Palmes gata o...   07-02-2010, 13:55
          skogstroll   Det finns två: Asian Market på Olofs Palmes gata o...   07-02-2010, 16:07


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 27-07-2025, 22:44
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon