Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Rådjursbog, Någon som har enkelt recept?
          Annkina
          Inlägg 29-01-2010, 19:35
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 400
          Medlem sedan:
          11-06-2005
          Medlem nr: 5 974



          Fick lite rådjurskött av min bror för ett tag sedan. Och plockade just upp en rådjursbog från frysen som jag inte har en aning om hur jag ska tillreda. smile.gif

          Recept någon?


          --------------------
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Sussie F-Flower
          Inlägg 29-01-2010, 23:01
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 3 217
          Medlem sedan:
          25-03-2008
          Medlem nr: 14 814



          Nääe, inget recept, bara gamla vanor... giggle.gif

          Använd en stekpåse för 5 kg om själva benet är kvar, annars kan du ta en mindre. Slå på ugnen 200 grader.

          1) Kasta i en matsked vetemjöl och blås upp påsen, skaka så att mjölet lägger sig som ett puder i HELA påsen. Låt överflödet vara kvar.

          2) Gör ca 4-8 jack i den köttigaste delen av bogen och stoppa i en vitlöksklyfta i varje jack.

          3) Salta och peppra med krossad svartpeppar runtom hela bogen. Smula timjan och myntha om så önskas. Jag har även på senare år använt chili och currykrydda iställetför timjan och myntha och det har blivit mycket gott. Lite utländskt sådär...

          4) Stoppa hela bogen i påsen, lägg bogen lite diagonalt. En liten stump av benet kommer nog att sticka utanför påsen i alla fall, men det gör inget. Det ska ju ändå inte ätas.
          Använd påsförlutaren som följer med, eller en stål/najtråd om inte påsförslutaren passar.

          5) Lågg hela stekpåsen diagonalt i en långpanna, alltså så att själva bogen hamnar diagonalt för att få plats...

          6) Klipp 2st SMÅ jack i den högsta/översta delen av påsen (alltså närmast taket) (á ca 1,5-2 cm). Detta för att luften ska kunna strömma genom så att inte påsen exploderar i ugnen. Grädda ca en timme per kilo kött. En rådjursbog kanske tar ca 1,5-2,5 timmar. Du ser när köttet har börjat att släppa från benet. Det är inte klart innan.

          7) Använd sedan skyn i påsen till sås. Det brukar kunna bli ca 5 dl sky. Blanda med ca 2-3 dl vanlig 40%ig grädde samt 2-3 dl creme fraiche. Koka upp, låt reducera. tillsätt 1-2 msk sweet chiliisås. Det är så gott så håret krullar sig!!!!!

          Servara med potatisgratäng eller vanlig kokt potatis. (Eller ris eller annat, välj vad du önskar) Stekt potatis går också bra. Det är som man vill...
          Och så lite goda grönsaker förståss. Häromdagen gjorde jag sirapsgratinerade grönsaker i en full långpanna, det var mycket uppskattat.


          Lycka till med din goda middag! Hälsa din brorsa att jag kan köpa en bog om han har någon över... shy.gif giggle.gif

          edit: hade glömt en förklaring...


          Redigerat av Sussie F-Flower: 29-01-2010, 23:07
           
          Citera
          Annkina
          Inlägg 30-01-2010, 08:21
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 400
          Medlem sedan:
          11-06-2005
          Medlem nr: 5 974



          CITAT (Sussie F-Flower @ 29-01-2010, 23:01) *
          *ett långt gott recept*


          Det lät väldigt gott och enkelt.
          Fattas en del av sakerna i mitt kök, så jag får be om en bog till en annan gång och göra detta. För det lät väldigt gott!

          Hittade ett recept på kokt bog med pepparrot. Får nog bli det denna gången.


          --------------------
           
          Citera

          Inlägg i den här tråden
          Annkina   Rådjursbog   29-01-2010, 19:35
          anne-li i olofstorp   Nääe, inget recept, bara gamla vanor... :giggle: ...   30-01-2010, 12:20
          Bettis   Mamma mia så gott det låter!!! Blir me...   30-01-2010, 12:32
          LasseB   Du kanske redan ätit upp. Min tanke gick såhär bog...   30-01-2010, 08:22
          Annkina   Du kanske redan ätit upp. Min tanke gick såhär bog...   30-01-2010, 08:30
          LasseB   Jag skulle bryna hela bogen låte den koka klart oc...   30-01-2010, 08:47
          Annkina   Jag skulle bryna hela bogen låte den koka klart oc...   30-01-2010, 09:02
          herkules   Försöker man skära köttet rått så missar man en de...   01-02-2010, 12:09
          Annkina   När jag väl fick ut bitarna ut påsen så visade det...   30-01-2010, 17:39
          anne-li i olofstorp   Glöm bara inte att koka fond på benen och resterna...   31-01-2010, 00:20
          Freyas   Ursäkta... det här har inte med saken att göra men...   01-02-2010, 13:28
          Motti   Nja fast man får faktiskt inte skjuta vilt i trädg...   01-02-2010, 14:38
          dahla   Nja fast man får faktiskt inte skjuta vilt i trädg...   01-02-2010, 14:43
          Freyas   Jodå, om man ansöker om skottlossningstillstånd oc...   01-02-2010, 14:47
          Motti   Jag tänkte nog på att "jaga" i tätbebygg...   01-02-2010, 14:47
          Rosmarin   Ett annat sätt som verkligen blir gott är att lägg...   01-02-2010, 18:00
          LasseB   Det kanske är en självklarhet Men om man ska koka ...   01-02-2010, 19:47
          Motti   Dillkött på rådjur är supergott !pröva det.   01-02-2010, 23:16


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 23-07-2025, 04:01
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon