Ett annat sätt som verkligen blir gott är att lägga hela bogen i en plastpåse och göra en marinad på hackad lök, lagerblad, vitlöksklyftor och rött vin. Knyt ihop plastpåsen ordentligt och lägg gärna det hela i en påse till för säkerhets skull (om läckage skulle uppstå). Lägg i kylskåpet i minst ett dygn, gärna två. Vänd på paketet ett par gånger under tiden så att marinaden kommer åt överallt.
Tillagning: Låt köttet rinna av, men spara marinaden. Bryn bogen runt om i smör i en stekgryta. Gärna tillsammans med mera lök, vitlök, morötter mm . Man tar de grönsaker man tycker om. Salta och peppra när färdigbrynt. Slå på marinaden och späd med en god köttbuljong. Låt sjuda tills köttet släpper från benet. Väldigt gott är att steka svamp i en panna bredvid och blanda ner i grytan mot slutet.
Om man vill kan man reda av såsen med mjöl, grädde eller hur man nu vill ha det. Annars är det god som den är. Ris, eller kokt potatis till. Goda grönsaker...
--------------------
Vänliga Hälsningar: Rosmarin
|