Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Vänja sig vid stark chili
          dahla
          Inlägg 25-01-2010, 16:31
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 1 504
          Medlem sedan:
          09-07-2005
          Medlem nr: 6 154



          Chili är ju gott... jag har dock nu på senaste tid fått upp ögonen och insett att det finns en uppsjö olika sorter... dom flesta är dock på tok för starka för mig men jag vill absolut kunna njuta av smaken även från dom starkare sorterna...

          Så hur gör ni chiliheads för att vänja kroppen vid het chili?
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          dahla
          Inlägg 01-02-2010, 20:39
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 504
          Medlem sedan:
          09-07-2005
          Medlem nr: 6 154



          Okej... ibland ska man nog lita på det folk skriver på nätet... jag har ju läst att folk föreslår att man ska ha plasthandskar när man handskas med habanero... mesar tänkte jag... smile.gif

          Jag fick för mig att jag skulle göra en marinad på whisky, enbär, timjan, honung och habanero... jag tog en halv habanero som jag försäkerhets skull kärnade ur... sen hackade jag halva frukten och blandade ihop marinaden...

          Jag kände ju att det var lite konstigt på fingrarna... jag spolade av undervarmt vatten och fortsatte pyssla... efter ett tag tog jag ett par klunkar öl... och fummlade lite så jag fick torka mig om munnen vilket jag givetvis gjorde med med den handen som hade hanterat habaneron när den var hackad... Jag kan ju lugnt säga att det började bränna...

          Nu har jag i alla fall tvättat händerna ordentligt med en massa Yes diskmedel... men det sticker ändå lite i fingrarna smile.gif

          Tror ni det blev för mycket att marinera med en halv habanero till 400 gram grytbitar?

          Köttet ska brynas och sen ner i en gryta under eftermiddagen i morgon...
           
          Citera
          skogstroll
          Inlägg 04-02-2010, 15:17
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 8 486
          Medlem sedan:
          19-03-2007
          Medlem nr: 9 409



          CITAT (dahla @ 01-02-2010, 20:39) *
          Tror ni det blev för mycket att marinera med en halv habanero till 400 gram grytbitar?


          En halv urkärnad habanero låter ju inte så farligt rolleyes.gif men det är ju som sagt olika vilken tolerans man har


          --------------------
          Zon 1
          Simrishamn
           
          Citera
          dahla
          Inlägg 04-02-2010, 17:31
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 1 504
          Medlem sedan:
          09-07-2005
          Medlem nr: 6 154



          CITAT (skogstroll @ 04-02-2010, 15:17) *
          En halv urkärnad habanero låter ju inte så farligt rolleyes.gif men det är ju som sagt olika vilken tolerans man har


          Det blev ingen hetta alls... men himla god smak.

           
          Citera

          Inlägg i den här tråden
          dahla   Vänja sig vid stark chili   25-01-2010, 16:31
          AndersKbg   Chili är ju gott... jag har dock nu på senaste tid...   25-01-2010, 18:09
          dahla   Jo, men börjar man med svaga och ökar styrkan elle...   25-01-2010, 18:23
          Jordgubbe   Det absolut bästa sättet att vänja kroppen vid het...   25-01-2010, 19:59
          AndersKbg   Apropå det där med att lindra den starka effekten ...   25-01-2010, 20:06
          dahla   Strålande info!!! Just nu ballar min ...   25-01-2010, 20:09
          AndersKbg   Strålande info!!! Just nu ballar min ...   25-01-2010, 20:33
          dahla   Ballar ur? Om du syftar på att det blir bråttom ti...   25-01-2010, 21:02
          AndersKbg   Ja, jag blir ganska risig i kistan och bör inte ge...   25-01-2010, 21:37
          dahla   Var har du läst att chili är bra för magsår? Låter...   25-01-2010, 21:54
          Meriona   Vi köpte habanerosås i Mexico... men man ska inte ...   25-01-2010, 20:21
          AndersKbg   Okej. Det där är från en sida som inte är opartisk...   26-01-2010, 06:43
          dahla   Det finns koncentrerad Capsaicin att köpa för runt...   26-01-2010, 13:28
          skogstroll   blir det för starkt brukar jag doppa tungan i mjöl...   26-01-2010, 13:16
          skogstroll   smakar det så kostar det :santa:   26-01-2010, 13:58
          dahla   smakar det så kostar det :santa: Jo, men att pet...   26-01-2010, 14:05
          skogstroll   nej men smaken finns ju i de olika chilisorterna. ...   26-01-2010, 16:11
          smuleborg   nej men smaken finns ju i de olika chilisorterna. ...   28-01-2010, 20:34
          skogstroll   Det är först idag jag använt habanero, och jag har...   29-01-2010, 09:45
          Miro   Det är ju en typ av nervgift, så det ärklart man k...   26-01-2010, 18:01
          Aqvakul   Varför ska man vänja sig vid att äta starkare och ...   26-01-2010, 18:10
          dahla   Varför ska man vänja sig vid att äta starkare och ...   26-01-2010, 21:21
          Aqvakul   akta dig så inte "tävlingsdjäveln" tar d...   26-01-2010, 21:23
          dahla   akta dig så inte "tävlingsdjäveln" tar d...   26-01-2010, 21:29
          skogstroll   nån tävling är det väl inte men man bygger ju upp ...   27-01-2010, 08:34
          smuleborg   Chili är ju gott... jag har dock nu på senaste tid...   28-01-2010, 20:19
          dahla   Jag köpte det som kallas för spansk peppar på ICA....   28-01-2010, 20:46
          smuleborg   Jag har ju köpt en chili på konsum som bara heter ...   28-01-2010, 21:06
          dahla   Det verkar ju ändå gå ganska fort att vänja sig vi...   28-01-2010, 21:07
          smuleborg   Det verkar ju ändå gå ganska fort att vänja sig vi...   28-01-2010, 21:32
          Nauti   Hettan hör ju till och det blir ju någonting speci...   29-01-2010, 19:29
          skogstroll   Hettan hör ju till och det blir ju någonting speci...   30-01-2010, 09:21
          dahla   Jag hackade ner en halv habanero i 400 gram älgfär...   30-01-2010, 16:05
          Vippan   Älskar chili och man blir faktiskt lite beroende a...   30-01-2010, 16:30
          smuleborg   Idag åt jag rå färsk chili för första gången, i o ...   31-01-2010, 20:43
          smuleborg   Vet inte (beror i mångt och mycket på målgrupp), m...   01-02-2010, 21:08
          dahla   För säkerhets skull spolar jag nog av köttet under...   01-02-2010, 21:17
          Chamomille   Oj... Här äter vi jalapenos som godis. Med kärnhus...   04-02-2010, 15:52
          smuleborg   Köper färsk thai-chili i en asiatisk butik vid Höt...   04-02-2010, 19:30
          skogstroll   Köper färsk thai-chili i en asiatisk butik vid Höt...   07-02-2010, 10:33
          smuleborg   Det finns två: Asian Market på Olofs Palmes gata o...   07-02-2010, 13:55
          skogstroll   Det finns två: Asian Market på Olofs Palmes gata o...   07-02-2010, 16:07


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 27-07-2025, 15:18
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon