Okej... ibland ska man nog lita på det folk skriver på nätet... jag har ju läst att folk föreslår att man ska ha plasthandskar när man handskas med habanero... mesar tänkte jag...

Jag fick för mig att jag skulle göra en marinad på whisky, enbär, timjan, honung och habanero... jag tog en halv habanero som jag försäkerhets skull kärnade ur... sen hackade jag halva frukten och blandade ihop marinaden...
Jag kände ju att det var lite konstigt på fingrarna... jag spolade av undervarmt vatten och fortsatte pyssla... efter ett tag tog jag ett par klunkar öl... och fummlade lite så jag fick torka mig om munnen vilket jag givetvis gjorde med med den handen som hade hanterat habaneron när den var hackad... Jag kan ju lugnt säga att det började bränna...
Nu har jag i alla fall tvättat händerna ordentligt med en massa Yes diskmedel... men det sticker ändå lite i fingrarna

Tror ni det blev för mycket att marinera med en halv habanero till 400 gram grytbitar?
Köttet ska brynas och sen ner i en gryta under eftermiddagen i morgon...