Detta är min favorit när det gäller vegetarisk lasagne, jag hittade receptet på nätet nånstans En stor fördel är att du inte behöver koka sås * 1 påse frusen spenat * 2 klyftor vitlök * 1.5 tärningar buljong * Lökpulver * Örter * Peppar * 400 g kesella eller kvarg * 2 dl linser * 1 paket fetaost * 2 tetror med tomatkross/basilika Jag tar vanliga krossade tomater och kryddar med timjan * Färska lasagneplattor gärna fullkorn
1. Koka linserna 2. Tina spenaten med pressad vitlök, buljong och kryddor. Försök att koka bort så mycket vatten som möjligt. 3. Häll lite tomatsås i botten av en form, lägg sedan plattor, linser, spenatröra och smulad ost över. 4. Fortsätt såhär i så många lager som önskas. 5. Sista lagret toppas endast med tomatsås och smulad ost. 6. Grädda sedan enligt tiden på plattförpackningen.
|