Något som också är gott (som tillbehör)
Rödbetssallad med fetaost Koka rödbetorna Rör ihop en vinegrette (förslagsvis: Rapsolja av god kvalitet, vitvinsvinäger, lite salt) direkt i serveringsskålen Tärna en bit fetaost Skär ner de varma och skalade rödbetorna, lägg i skålen (så varma som möjligt), veva runt Lägg i den tärnade fetaosten i skålen, veva runt
Kokta rödbetor med pepparrotssmör (gott till stekt fisk) Kokta rödbetor med pepparrotssmör (rumsvarmt smör blandas med nyriven pepperrot) är ju också jättegott. Funkar jättebra som tillbehör till bl.a. stekt hokifilé.
Ugnsbakade rödbetor Att ugnsbaka hela (råa) rödbetor (oskalade) i ugnen kan vara en hit. Smakar väldigt mycket annorlunda än om man kokar dem.
Cirkelbeta är en släkting. Vi odlade den för första gången förra säsongen. Väldigt lättodlad. Sötare än rödbetan, lite kul utseende (randig). Men - Rödbeta är godare!
--------------------
smuleborg - i ett torp mitt i skogen, tre mil norr om Stockholm. 
|