CITAT (elleave @ 11-02-2010, 11:33)

Krämig majssoppa (4-6 port)
Undrar om det funkar lika bra med fryst, man kanske behöver öka tiden då
CITAT (skogstroll @ 11-02-2010, 11:45)

Tomatsoppa på egenodlade varma gottiga tomater är ju sjukt lyxigt och gott. Jag har inget recept "på mig" ... men tänk er själva

Får jag mkt tomater så brukar jag köra tomater i matberedaren så dom blir ungefär som grovt krossade och frysa, sen gör jag tomatsoppa efter ett recept på burktomater, den blir jättegod. ca 400 gr motsvarar en burk.
Tomatsoppa1-2 gula lökar
1 msk smör
1 msk mjöl
1 brk passerade eller krossade tomater
6 dl vatten
1 höns – eller grönsaksbuljongtärning
1-2 tsk torkad basilika
salt & svartpeppar
ca 1 msk tomatpuré
1 dl grädde, fraiche eller turk.youghurt
Ev tärnade färska tomater i tallriken vid servering
Skala och hacka löken
Fräs den mjuk i smöret, strö över mjöl, rör om
Tillsätt tomterna, vattnet, buljongtärning och basilika.
Koka under lock ca 5 min
Smaka av med kryddor och tomatpuré
Blanda i grädden eller fraiche/youghurt (kan också serveras i tallriken)
Mixa ev soppan slät.