Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Sopptråden
          netaave
          Inlägg 09-02-2010, 23:41
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Jag älskar soppor och har hur mkt recept som helst jag kan dela med mig av, säkert har ni ett o annat o dela med er av också.
          Just den här årstiden tycker jag det är kanonmat, men det är också ett bra sätt att ta reda på rester på.

          Blomkål- och köttfärssoppa


          400 gr köttfärs
          1 lök, hackad
          1 press vitlöksklyfta
          2-3 selleristjälkar i cm-stora bitar
          1 brk krossade tomater
          2 köttbuljongtärningar
          1 l vatten
          1 blomkålshuvud i buketter
          2 tsk torkad dragon
          salt & sv.peppar

          Bryn färsen med löken och pressa i vitlöken
          Tillsätt tomater. selleri, vatten och buljongtärningarna.
          Koka upp och låt sjuda i 5 min.
          Tillsätt blomkålen delad i små buketter.
          Krydda och koka 10 min.



          LINSSOPPA MED TOMAT OCH FÅROST


          3 dl röda linser

          2 gula lökar

          2 vitlöksklyftor

          2 morötter

          2 msk olja

          1,5 l grönsaksbuljong

          1 brk krossade tomater

          1 lagerblad

          salt & peppar

          spiskummin

          timjan

          ca 100 gr fårost

          Fräs den hackade löken och vitlöken i oljan.
          Tillsätt morötterna skurna i slantar.
          Späd med buljongen.
          Tillsätt linserna, tomaterna och lagerbladet.
          Tillsätt alla kryddor och koka försiktigt under lock i 15 min.
          Smaka av och krydda ev. på lite.
          Före servering smulas osten över soppan.



          FRISSANs FINA FISKSOPPA


          1 fiskblock, 400 gr

          1 påse räkor, 500 gr

          1 hackad gul lök

          0,5 gr saffran

          1 dl vatten

          1 dl torrt vitt vin

          2 ½ dl matlagningsgrädde

          2 burkar tomatsoppa

          ev lite mjölk

          finskuren dill

          Fräs löken i lite smör eller olja.
          Rör i saffran och späd med vatten, vin och grädde.
          Koka upp och lägg i tärningar av halvtinad fisk.
          Sjud 5 min.
          Häll i tomatsoppan, koka upp och smaka av. Späd ev med lite mjölk.
          Blanda sist i dill och räkor.






          --------------------


           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          elleave
          Inlägg 11-02-2010, 11:33
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 662
          Medlem sedan:
          08-09-2004
          Medlem nr: 4 441



          Krämig majssoppa (4-6 port)

          2 rågade msk smör (40g.)
          1 gul lök, hackad
          2 potatisar, tärnade
          ½ dl vetemjöl
          9 dl mjölk
          1 lagerblad
          2*350g konserverad majs, avrunnen
          2 msk vispgrädde
          salt och peppar
          knaperstekt södersmulat bacon
          vitlökskrutonger

          Fräs löken i smöret, i en stor kastrull i 5 min utan att den får färg.Ha i potatisen och fräs 2 min. till.
          Rör i mjölet och därefter mjölken i omgångar under omrörning. Koka upp, lägg i lagerbladet och krydda med salt och peppar. Ha i hälften av majsen, täck med lock ocd sjud i 15-20 min.

          Ta kstrullen från värmen och ta upp lagerbladet. Ställ soppan åt sidan och låt den svalna något, mixa sen till jämn konsistens. ha i resten av majsen och låt soppan bli genomhet.

          Rör i grädde och servera med översrött baccon och krutonger


          --------------------


          Min hemsida... - Skriv gärna i gästboken!
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 11-02-2010, 12:54
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          CITAT (elleave @ 11-02-2010, 11:33) *
          Krämig majssoppa (4-6 port)

          Undrar om det funkar lika bra med fryst, man kanske behöver öka tiden då


          CITAT (skogstroll @ 11-02-2010, 11:45) *
          Tomatsoppa på egenodlade varma gottiga tomater är ju sjukt lyxigt och gott. Jag har inget recept "på mig" ... men tänk er själva biggrin.gif


          Får jag mkt tomater så brukar jag köra tomater i matberedaren så dom blir ungefär som grovt krossade och frysa, sen gör jag tomatsoppa efter ett recept på burktomater, den blir jättegod. ca 400 gr motsvarar en burk.



          Tomatsoppa


          1-2 gula lökar
          1 msk smör
          1 msk mjöl
          1 brk passerade eller krossade tomater
          6 dl vatten
          1 höns – eller grönsaksbuljongtärning
          1-2 tsk torkad basilika
          salt & svartpeppar
          ca 1 msk tomatpuré
          1 dl grädde, fraiche eller turk.youghurt

          Ev tärnade färska tomater i tallriken vid servering

          Skala och hacka löken
          Fräs den mjuk i smöret, strö över mjöl, rör om
          Tillsätt tomterna, vattnet, buljongtärning och basilika.
          Koka under lock ca 5 min
          Smaka av med kryddor och tomatpuré
          Blanda i grädden eller fraiche/youghurt (kan också serveras i tallriken)
          Mixa ev soppan slät.


          --------------------


           
          Citera

          Inlägg i den här tråden
          netaave   Sopptråden   09-02-2010, 23:41
          Peztis   Ja, soppa är bra mat! Vi brukar ha lycklingbu...   10-02-2010, 18:31
          Bengalow   Linssoppa, ärtsoppa, köttsoppa....För att inte tal...   10-02-2010, 21:24
          netaave   Linssoppa, ärtsoppa, köttsoppa....För att inte tal...   10-02-2010, 22:56
          skogstroll   Tomatsoppa på egenodlade varma gottiga tomater är ...   11-02-2010, 11:45
          Ingrid Zon3   Härligt med en sopptråd! Ska försöka göra ett...   07-03-2010, 18:29
          netaave   Tyckte det här lät ganska läckert :) har dock inte...   10-03-2010, 22:51
          netaave   Räksoppa med smördegstäcke För 4 500 gr räkor me...   14-03-2010, 18:13
          Överbölingen   Vi äter ofta soppa. Oavsett det är fisksoppa eller...   16-03-2010, 17:20
          netaave   Vi äter ofta soppa. Oavsett det är fisksoppa eller...   16-03-2010, 23:14
          netaave   Soppa på kaiplök 2 dl kajplök 1 msk smör 1 lite...   22-04-2010, 12:10
          netha   Soppa på kaiplök 2 dl kajplök 1 msk smör 1 lite...   23-04-2010, 22:32
          netaave   Visst var det den de lagade i Halvåtta hos mig. Så...   24-04-2010, 12:05
          zissi   Jag måste tipsa igen om kirskålssoppan. Kersen luk...   24-04-2010, 12:37
          netaave   Jag måste tipsa igen om kirskålssoppan. Kersen luk...   25-04-2010, 13:22
          netaave   Soppa på blomkål och/eller broccoli Till 4 ¾ k...   25-04-2010, 13:41
          netaave   Hittade ett recept på Nässelsoppa 2 liter nässl...   26-04-2010, 21:24
          Anna?!   Vi har ofta ont om tid, denna fusksoppa går snabbt...   09-07-2010, 22:20
          malcolm   [b][/b]KORVSOPPA 8 - 10 potatisar 2 purjolökar 8 ...   10-07-2010, 16:37
          Peztis   Vi åt gazpacho för första gången någonsin i vecakn...   10-07-2010, 21:46
          HrKantarell   Hejsan, Har en sida där det finns recept på bl a k...   19-03-2011, 02:29


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-09-2025, 06:17
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon