Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Hjärtsallad, - rätt namn och vilka sorter?
          annelito
          Inlägg 15-02-2010, 21:54
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 255
          Medlem sedan:
          13-06-2003
          Medlem nr: 1 691



          I något program där Leila lagade mat från sitt sommarställe så använde hon hjärtsallad. Det såg ut som små konformade salladshuvuden, som mini-isbergssallad ungefär. Eller som små endiver.
          Men nu undrar jag, heter det hjärtsallad eller är det någon annan benämning på dessa? Jag är ute efter frön för att odla såna själv, men jag vet inte var jag ska hitta frön eftersom jag inte vet om det heter hjärtsallad eller om det bara är något alla säger men att det heter något annat.
          Någon som vet? Och är dom tacksamma att odla?
          Tack på förhand.


          --------------------
          "Lycka är att göra det man vill och vilja det man gör".
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          EKLO
          Inlägg 16-02-2010, 19:55
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 398
          Medlem sedan:
          10-08-2007
          Medlem nr: 11 952



          Romansallaten Little gem är god, och rätt lätt att odla, fast jag håller med Åsa om att det blir lite skumt när man kallar nåt så "gammalt" och beprövat för något annat än man brukar.

          Man påminner sig hur det var med den så kallade senapskålen (som ingen ville köpa i svenska butiker) - när man senare köpte in den med sitt italienska namn - rucola - då tog det skruv och nu är den trendig (och ju, väldigt god).

          Med detta ville jag fundera högt: att den där fina sallaten att göra goda ljusgröna salladsrätter av säkert funkar med fler sallatssorter än Little gem, även om det nu var den de plötsligt började kalla hjärtsallat. Och jag som är ivrig odlare av sallater av alla slag tycker det är underbart när man har så mycket egen sallat att man kan skala av ytterbladen och lyxa sig med "hjärtat" - jag tycker nästan huvudsallatssorterna blir allra godast (om man lyckas vattna i rättan tid och inte får snigelbesök förstås...)
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 16-10-2025, 21:35
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon