CITAT (Markus_H @ 18-02-2010, 19:53)

För en vuxen ko tar det allt några minuter att förblöda. En kyckling dör nog ganska fort. Tanken är nog att hjärtat ska slå för att tömma kroppen på blod fortare och därför vill de inte bedöva djuret så det är medvetslöst.
Och här har vi en delikat motsättning mellan två känsliga områden i svensk politik. Man vill inte gärna begränsa vare sig islam eller judendom, och samtidigt kan vi inte tillåta något djurplågeri. Det är bara att luta sig tillbaka och se på medan två krafter ställs mot varandra.
Jag gissar att det är som det brukar: Förfarandet är olagligt men genom att undvika kontroll får folk i praktiken göra som dom vill i alla fall. Som att sänka hastighetsgränserna på alla byvägar samtidigt som man aldrig har några kontroller, folk kör som dom vill ändå.
CITAT (LasseB @ 18-02-2010, 20:05)

Ett litet påpekande
Alla djur slaktas levande. Skillnaden är av vid halal är djuret vid fullt medvetande men vid "svensk" slakt så är djuret så kraftigt bedövat att det inte känner varken panik eller smärta när strupen snittas.
Vid svensk slakt används slaktmask, en spik i hjärnan dödar nog omgående. Men på sätt och vis är väll djuret bara bedövat i perioden mellan att hjärnan är död till att resten av kroppen slutat fungera.