Varje söndagkväll brukar jag göra en stor grönsaksgryta, som jag sedan har stående i kylen - bara att sleva upp en portion och värma i micron efter jobbet. Så här brukar jag göra, (men alla varianter funkar, och billigt är det - samt gott):
Olja i en stooor kastrull, när oljan är varm: ner med lite chilipulver, lite currypulver, lite spiskumminpulver, hackad vitlök, hackade gula, röda lökar.
Och sen är det bara att fylla på med hackade grönsaker; och då tar man helt enkelt vad som helst - som t ex vitkål, rotselleri, bladselleri, broccoli, palsternacka, morötter, purjo, blomkål, jordärtskocka, potatis ... - allting funkar, och passar underligt nog utmärkt ihop. Häll på lite grönsaksbuljong. Låt puttra. Ibland tar jag också i en burk krossade tomater, ibland tar jag i linser på ett ganska tidigt stadium.
Det är en enkel, god rätt som det är svårt att tröttna på. Sen kan man ju ha saker till, om man vill. Vill man hellre ha soppa en dag mixar man helt enkelt en portion.
Redigerat av EKLO: 24-02-2010, 08:59
|