Färska kryddor smakar alltid mer än de torkade. Är du säker på att det är Oregano, jag domnar inte i tungan av min?!! Jag klipper små buketter med en 8-10 stjälkar som jag knyter ihop (sätt gärna en gummisnodd runt stjälkarna för de krymper när de torkar och allt kan ramla ner annars) och hänger upp och ner inomhus och ej i sol. Så fort det är knastertorr repar jag ned blommor och blad i mörka glasburkar och försluter dem.
Du kan också torka i ungen, repa loss alla småblad och blommor från stjälkarna och lägg i en långpanna (kasta stjälkarna). Sätt in i ugnen på cirka 50 grader och vänd på bladen ofta med handen. När det är torrt så packas de enligt ovan.
Det går även utmärkt att klippa ner kryddor och frysa dem.
Om du inte skördar så fortsätter den att blomma och växa och fröså sig så nästa år har du massor av den. Du klipper bort de gamla torra grenarna frammåt vårkanten så kommer den igen. Mvh Fenja
--------------------
"För länge sen dyrkade Egyptierna katten som en gud. Det har katten aldrig glömt."
|