CITAT (Fny @ 07-03-2010, 13:23)

påtal om det, hur resonerar ni när ni väljer kött i butiken? Vi är lite splittrade... pga begränsad ekonomi så blir det ofta att vi väljer det billigaste märket, och då kan det ju tyvärr bli lite hur som helst..

Men när vi däremot känner att månadens budget håller så väljer vi helst närproducerat kött från ett ställe som vi vet är bra... Vår långsiktiga plan är att när vi båda har stabil inkomst så ska vi mer genomgående köpa närproducerat kött från gårdar som vi känner till själva, där vi vet att djuren har det bra... Men tyvärr är det inte möjligt än. Men vi jobbar på det!
Det är väl tyvärr här det oftast brister för överlag så är den "rätt producerade" maten dyrare om man gör en enkel jämförelse. Mer tyvärr är att många producenter uppenbarligen utnyttjar den nya ekomedvetna trenden och trissar upp priserna utan att den egentliga kostnaden ökat vilket i sin tur kan skada den branschen. Om vi ska äta rätt så måste också i längden priserna ner till samma nivå som den andra maten vilket inte är orimligt då tex ekoodlat inte behöver använda konstgödning o dylikt vilket gör den billigare att producera. Tyvärr så tror jag att om vi skulle "hämta hem" hela köttproduktionen till Sverige så skulle vi få sämre djurhållning....