Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Gurka
          Sabina L
          Inlägg 12-07-2004, 13:31
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 101
          Medlem sedan:
          22-11-2002
          Medlem nr: 393



          Är det någon som har något bra recept på gurka? Jag börjar få massor nu och snabbsaltar en del (skär en skåra längs med gurkan och lägger i salt, låt stå över natten i en burk i kylskåpet) vilket är jättegott men behöver någon inläggning som håller lite längre.
          Tacksam för lite tips!


          --------------------
          ***************
          Sabina i Huddinge
          Zon II-III
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          netaave
          Inlägg 12-07-2004, 15:28
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Saltgurka

          4 kg små fasta Västeråsgurkor 8-10 cm långa
          svart vinbärsblad
          körsbärsblad
          dillkronor
          1 bit pepparrot ca 5 cm, skalad och tärnad
          1 msk vitpepparkorn
          2-4 bitar hel ingefära

          Saltlag:
          4 l vatten
          4 dl grovt jodfritt salt

          Ättikslag:
          7,5 dl ättikssprit
          4 l vatten
          4 dl grovt salt
          1 tsk alun
          2 tsk vinsten

          Borsta gurkorna mycket väl i ljummet vatten.
          Blanda ingredienserna till saltlagen och låt dem ligga i den 1 dygn.

          Koka upp ättikslagen och låt den kallna.
          Varva gurkor i stora glasburkar med väl rengjorda blad, dillkronor, papparrot och kryddor.
          Häll ättikslagen över gurkorna och lägg på en lätt press.
          Mogna i 3-4 veckor.

          Skivad ättiksgurka

          2 kg Västeråsgurka
          vatten
          1 dl salt/l vatten
          dillkronor
          1 bit pepparrot ca 5 cm

          Ättikslag:
          1 l ättikssprit
          1 l vatten
          6 dl socker
          3 msk salt
          2 msk gult senapsfrö
          2 krm bensonat

          Borsta gurkorna, skölj dillkronor, skala och skiva pepparrot
          Skiva gurkorna i 1-1,5 cm tjocka skivor
          varva gurkskivormed dill och pepparrot i burkar
          Koka upp lagen och häll den het över gurkorna, täck och låt stå 3 dygn.
          Häll av lagen, smaka av, tillsätt ev mer ättika.
          koka upp lagen, skumma den väl och häll på nytt över gurkorna, se till att det täcker.
          Mogna 4-5 veckor.


          --------------------


           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 13-08-2025, 06:18
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon