Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Pizzadeg hemma och på pizzerian - vad är skillnaden?
          Peztis
          Inlägg 15-03-2010, 19:12
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 8 521
          Medlem sedan:
          18-01-2009
          Medlem nr: 20 608



          Vad är det som gör att pizzadegen från pizzerian är så mycket godare än alla de varianter som man själv har provat hemma eller hos andra?

          Jag inbillar mig att pizzadeg på pizzerian inte innehåller mer än mjöl, jäst, vatten, salt och kanske olja. Eller är det någon som har ett recept på "riktig" pizza.
          Hanterar de degen på något speciellt sätt?

          Är det degen överhuvudtaget som skiljer?
          Är det ugnen?
          Eller är det en kombination av dessa?


          --------------------


          * ~~~ * Besök gärna min blogg bladsomblad.blogspot.com * ~~~ *
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Peztis
          Inlägg 16-03-2010, 17:08
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 8 521
          Medlem sedan:
          18-01-2009
          Medlem nr: 20 608



          Ja, inte kan jag tänka mig att de använde bakpulver på pizzeriorna, det blir en helt annan koncistens.

          Funderar... när jag gör pizza själv så kavlar jag ut pizzan direkt på plåten, det känns ju rätt ohanterligt annars. Men om man hettar upp plåten i ugnen och lägger den förberedda pizzan sedan på den heta plåten och in i ugn, då borde det bli annorlunda också.

          En annan sak är att deras degar bearbetas nog rätt bra också, inte bara någon minut med händerna eller matbeterdare.

          De där stenhällarna, tar inte de fruktansvärt lång tid på sig innan de blir varma? Har för mig att någon bekant gnällde över detta och att de därför aldrig använde den.

          Med dagens energipriser... nä, då skippar jag nog en sådan.


          --------------------


          * ~~~ * Besök gärna min blogg bladsomblad.blogspot.com * ~~~ *
           
          Citera

          Inlägg i den här tråden
          Peztis   Pizzadeg hemma och på pizzerian - vad är skillnaden?   15-03-2010, 19:12
          Platinum   Vad är det som gör att pizzadegen från pizzerian ä...   15-03-2010, 19:18
          Peztis   Ja, det har jag också funderat på, att de gör dege...   15-03-2010, 19:26
          Åsa, mälardalen zon 2   kalljäst deg + heta bakstenar är nog det som gör s...   15-03-2010, 20:04
          Motti   Pizzerierna gör sin på jäst !Jag har gjort på ...   15-03-2010, 23:23
          Simplicity   Har oxå funderat på detta... Kan det vara så att d...   16-03-2010, 10:05
          skogstroll   hm jag har provat massa olika varianter bakpulver,...   16-03-2010, 10:26
          theseraphim   Har fått lära mig att en riktig pizzadeg ska ha jä...   16-03-2010, 11:25
          skogstroll   måste kanske prova på nåt sånt då... tycker de ver...   16-03-2010, 11:26
          theseraphim   Kan visserligen trösta med att säga att jag själv ...   16-03-2010, 12:30
          skogstroll   okej jag har lite av lösningen! Jag gjorde p...   18-03-2010, 13:56
          Carl   Har också försökt men inte hel hjärtat. Idag har i...   18-03-2010, 16:59
          Peztis   Vi väntar alla med spänning på rapporterna!   18-03-2010, 20:29
          ingrid fuxwall   Upplever att har man mycket olja i degen så blir d...   18-03-2010, 20:34
          herkules   jag köper pizzadegen av pizzabagaren :blush:   18-03-2010, 20:48
          Peztis   Herkules, gräddar du den sedan som vanligt i ugn e...   18-03-2010, 20:59
          herkules   Herkules, gräddar du den sedan som vanligt i ugn e...   18-03-2010, 21:06
          lorentz   Anledningen till att man har degen i kylskåp är at...   18-03-2010, 22:20
          elleave   Här hae de gjort kalljäst deg, ska nog provas någo...   18-03-2010, 22:27
          lorentz   Om man vill så kan man göra degen för goda frukost...   18-03-2010, 22:42
          vitavargen   Olja i deg ska användas tillsammans med vätskan. O...   18-03-2010, 22:46
          Harvey   Helst vetemjöl special och mycket knådning så att...   19-03-2010, 14:11
          *Stintan*   Jag har matolja i degen, arbetar den länge i matbe...   19-03-2010, 15:29
          Myosotis   Bakpulverdeg till pizza hade jag aldrig hört talas...   20-03-2010, 19:30
          Bettis   Är det ingen som vet vad dom har för recept hos pi...   26-06-2010, 16:08
          jegi   Vad jag vet har man socker i degen hos pizzerian. ...   26-06-2010, 18:24
          netha   Om det enbart är socker som skiljer i recept så ka...   26-06-2010, 23:15
          Motti   Tror mycket av hemligheten ligger i att jäsa lång ...   30-06-2010, 22:56
          skogstroll   min personliga sammanfattning är nog att det är he...   01-07-2010, 08:04


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 26-07-2025, 05:59
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon