Tack för alla svar. Nu ska jag börja experimentera med odling.
Jag brukade avsky kapris och det som jag trodde var kaprissmak, tills jag fick smaka kapris konserverad i salt. I stället för den sura ättikssmaken på kapris som man kan köpa i svenska butiker, så behåller kapris i salt den rena smaken av kapris. Den bästa kaprisen sägs komma från ön Pantelleria, där man alltid lägger in den i salt. Jag åkte dit för några månader sedan och kom även i kontakt med kapriskooperativet på ön. Tyvärr var plantorna små och beskurna då, för säsongen börjar inte förrän i maj. Jag hade till och med planer på att börja importera kapris, men fick senare höra rykten om att ett stort svenskt livsmedelsföretag står i begrepp att börja sälja kapris i salt. Då kommer nog priserna att gå ner från de löjliga nivåer de ligger på idag.
Angående fläderbär som kapris: Prova kapris i salt, så kommer du förstå att kaprissmak inte är smaken av den ättiksinläggning som du gör med fläderbär.
P.S. I växthuset i Bergianska trägården finns en fin kaprisplanta som blommade med vackra blommor när jag såg den i förra veckan.
|