Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Hemmagjord vaniljsås, har ni något bra recept?
          zissi
          Inlägg 19-03-2010, 11:49
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 3 077
          Medlem sedan:
          01-05-2005
          Medlem nr: 5 640



          Fick för mig att göra egen vaniljsås till blåbärspajen på släktkalaset i helgen. Finns ju massa recept på nätet men jag tänkte om ni har något recept som ni vet blir gott och inte är alltför krångligt att göra. Eller annars blir det vaniljvisp och gammaldags gräddglass. Vi får se var det landar sweatingbullets.gif . Dammet ska ju bort med och fönstren ska de se igenom sweatingbullets.gif

          thanks.gif på förhand!

          Redigerat av zissi: 19-03-2010, 11:52


          --------------------
          Balkong- och frilandsodling i zon 3
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Myosotis
          Inlägg 20-03-2010, 19:25
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 19 798
          Medlem sedan:
          30-09-2007
          Medlem nr: 12 674



          Jag brukar göra vaniljglass efter ett något förändrat recept som egentligen är vaniljkräm (fyllning i bakverk). Det är vansinnigt gott och om du gör den lite tunnare (mindre stärkelse) borde det bli världens godaste vaniljsås.

          1 vaniljstång
          5 dl mjölk
          5 äggulor
          1½ dl socker
          (3 msk) maizena
          ½ dl rom (kan uteslutas; ska enligt originalreceptet vara punsch)

          Dela vaniljstången, skrapa ut fröna och koka upp med mjölken. Jag brukar låta det dra ganska länge för jag inbillar mig att det blir ännu mer smak då. Fiska upp vaniljstången. Rör ihop äggulor, socker och maizena. Häll hälften av den kokande mjölken i äggsmeten, lite i taget under omrörning. Häll tillbaka allt i kastrullen och koka under vispning tills den blir tjock. Smaksätt med rom. (Om den ska vara barnvänlig kan du ju låta romen koka med så alkoholen försvinner, lite smak borde det bli kvar.)

          Redigerat av Myosotis: 20-03-2010, 22:40


          --------------------
          Det ska gå.

           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 25-07-2025, 22:53
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon