Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Dålig kogödsel i påse..?
          Mahrie
          Inlägg 30-03-2010, 12:13
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 6
          Medlem sedan:
          23-09-2007
          Medlem nr: 12 596



          Jag var och köpte hem några påsar kogödsel.
          Normalt luktar ju sådan komposterad gödsel gott och jordigt liksom.
          Denna luktade inget vidare och när jag öppnade den, hade den börjat mögla på några ställen, dvs vita partier i gödseln.

          Det är väl bara att lämna tillbaka eller, för visst kan man få dålig gödsel om det har varit fuktigt i påsen etc?
          Fler som fått dålig gödsel?
          För det är inte så trevligt att slänga ut dålig gödsel i rabatterna och trädgårdslanden väl?
          Eller funkar det?

          Den andra påsen var helt ok, så jag ska kolla igenom de andra 3 påsarna nu också.
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          theseraphim
          Inlägg 01-04-2010, 12:00
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 494
          Medlem sedan:
          15-02-2008
          Medlem nr: 14 081



          Som sagt så innehåller den fortfarande koavföring som för det mesta är komposterad men hos fabrikatörerna lägger man allt material i stora högar där det sedan får förmultna, sedan kommer en stor hjullastare och fyller sin skopa och kör det till packeteringsmaskinen där det förpackas i påsar i en rasande fart. Vad som händer ibland är att gödsel som inte hunnit kompostera lika mycket beblandas med den komposterade när man skopar runt det(en skopa i detta fall lyfter typ fem ton i taget) vilket ibland kan leda till att vissa påsar luktar mer färsk korumpa än vanligt. Sedan så läggs läggs påsarna på pall och pallen förvaras på stora plan där solen kommer åt och värmer upp påsarna och är det då en gnutta färsk baj i pösen så blir det en härlig fermentering som ger styrka och karaktär men en bismak av klöver....som Bengt Fritjofsson hade uttryckt det.
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 08-08-2025, 01:20
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon