http://www.kvarnspecialisten.se/Jag har i många, många år haft Bergs groddapparat (se länken ovan) och är mycket nöjd med den. Jag köpte den i hälsokostbutiken. Enkelt och smidigt att grodda i den. Jag har två våningar men det går att köpa till fler våningar. Jag groddar alltså olika sorter i varje våning, t.ex. mungbönor underst och alfalfafrön överst. De blir inte alltid färdiga samtidigt så det är mest praktiskt att skilja dem åt tycker jag.
Jag tycker bäst om mungbönor, gröna linser och alfalfa. Jag köper alltid dessa på på ICA. De har bättre sortiment än COOP här i vårt samhälle.
Jag lägger bönorna i blöt över natten 5-8 timmar, sen lägger jag ut dem i plastburkarna och vattnar dem morgon och kväll i kanske 3-5 dagar. Jag sätter alltså den översta burken under kallvattenkranen och då får automatiskt den undre burken vatten samtidigt. Överflödsvattnet hamnar i en tät burk allra längst ner och det vattnet slänger du ut eller vattnar blommorna med det. Jag har apparaten på diskbänken så jag inte ska glömma bort att vattna. En del säger att de utvecklas bäst i mörker så ibland lägger jag på en handduk, men jag tycker det går lika bra ändå. När grodden blivit ½-1 cm du börja äta av den. Ställ i den i kylskåpet så håller den några dagar till.
Enkelt, nyttigt och gott
Lycka till!