Jag skulle tro att du kan använda detta recept till Lavendelgele också:
Rosensylt 450 g doftande röda eller rosa rosenblad 5 ½ dl vatten 5 ½ dl socker pressad saft av 2 citroner 1 msk rosenvatten
Rensa bort den inre vita delen av blombladen. Skölj och låt bladen rinna av. Koka upp vattnet i en tjockbottnad gryta. Sänk värmen så vattnet sjuder och lägg i bladen. Blandningen bubblar upp så grytan kan bara vara halvfull. Sjud ca 5 minuter tills bladen mjuknat. Tillsätt socker och citron. Koka upp och sjud 30 minuter, rör då och då. Häll i rosenvattnet när blandningen tjocknat. Låt bubbelkoka tills ytan blir skummig. Låt geléet svalna lite. Häll upp på rena burkar och sätt på lock. Mvh Fenja
--------------------
"För länge sen dyrkade Egyptierna katten som en gud. Det har katten aldrig glömt."
|