Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Sopptråden
          netaave
          Inlägg 09-02-2010, 23:41
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Jag älskar soppor och har hur mkt recept som helst jag kan dela med mig av, säkert har ni ett o annat o dela med er av också.
          Just den här årstiden tycker jag det är kanonmat, men det är också ett bra sätt att ta reda på rester på.

          Blomkål- och köttfärssoppa


          400 gr köttfärs
          1 lök, hackad
          1 press vitlöksklyfta
          2-3 selleristjälkar i cm-stora bitar
          1 brk krossade tomater
          2 köttbuljongtärningar
          1 l vatten
          1 blomkålshuvud i buketter
          2 tsk torkad dragon
          salt & sv.peppar

          Bryn färsen med löken och pressa i vitlöken
          Tillsätt tomater. selleri, vatten och buljongtärningarna.
          Koka upp och låt sjuda i 5 min.
          Tillsätt blomkålen delad i små buketter.
          Krydda och koka 10 min.



          LINSSOPPA MED TOMAT OCH FÅROST


          3 dl röda linser

          2 gula lökar

          2 vitlöksklyftor

          2 morötter

          2 msk olja

          1,5 l grönsaksbuljong

          1 brk krossade tomater

          1 lagerblad

          salt & peppar

          spiskummin

          timjan

          ca 100 gr fårost

          Fräs den hackade löken och vitlöken i oljan.
          Tillsätt morötterna skurna i slantar.
          Späd med buljongen.
          Tillsätt linserna, tomaterna och lagerbladet.
          Tillsätt alla kryddor och koka försiktigt under lock i 15 min.
          Smaka av och krydda ev. på lite.
          Före servering smulas osten över soppan.



          FRISSANs FINA FISKSOPPA


          1 fiskblock, 400 gr

          1 påse räkor, 500 gr

          1 hackad gul lök

          0,5 gr saffran

          1 dl vatten

          1 dl torrt vitt vin

          2 ½ dl matlagningsgrädde

          2 burkar tomatsoppa

          ev lite mjölk

          finskuren dill

          Fräs löken i lite smör eller olja.
          Rör i saffran och späd med vatten, vin och grädde.
          Koka upp och lägg i tärningar av halvtinad fisk.
          Sjud 5 min.
          Häll i tomatsoppan, koka upp och smaka av. Späd ev med lite mjölk.
          Blanda sist i dill och räkor.






          --------------------


           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          netaave
          Inlägg 22-04-2010, 12:10
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Soppa på kaiplök
          2 dl kajplök
          1 msk smör
          1 liten gul lök
          1 dl finriven morot
          2 st medelstora potatisar (mjölig sort)
          1 l vatten
          2 st grönsaksbuljongtärningar
          1.5 dl grädde


          .
          Hacka kaiplöken och den gula löken och fräs dem i glansiga i smöret i en kastrull.
          Riv moroten. Skala potatisen och skär den i skivor och lägg detta i kastrullen. Tillsätt vatten och buljongtärningar.
          Låt koka tills potatisen är mjuk.
          Mixa alltsammans med mixerstav i kastrullen eller i en separat mixer. Tillsätt grädden. Smaka av med salt och vitpeppar.

          Parmesansticks

          2 st frysta smördegsplattor
          1 bit parmesanost
          1 st ägg
          Tina smördegsplattor. Kavla ut smördegsplattorna till cirka dubbel storlek och dela dem på längden.
          Pensla plattorna med uppvispat ägg.
          Riv parmesanost på plattorna och rulla ihop dem på längden. Skär i bitar.
          Grädda i ugn i 225 grader tills sticksen fått lite färg.
          Pensla sticksen med ägg och doppa dem i riven parmesan



          --------------------


           
          Citera
          netha
          Inlägg 23-04-2010, 22:32
          Länk hit: #3


          Gäster






          CITAT (netaave @ 22-04-2010, 13:10) *
          Soppa på kaiplök
          2 dl kajplök
          1 msk smör
          1 liten gul lök
          1 dl finriven morot
          2 st medelstora potatisar (mjölig sort)
          1 l vatten
          2 st grönsaksbuljongtärningar
          1.5 dl grädde
          .
          Hacka kaiplöken och den gula löken och fräs dem i glansiga i smöret i en kastrull.
          Riv moroten. Skala potatisen och skär den i skivor och lägg detta i kastrullen. Tillsätt vatten och buljongtärningar.
          Låt koka tills potatisen är mjuk.
          Mixa alltsammans med mixerstav i kastrullen eller i en separat mixer. Tillsätt grädden. Smaka av med salt och vitpeppar.

          Parmesansticks

          2 st frysta smördegsplattor
          1 bit parmesanost
          1 st ägg
          Tina smördegsplattor. Kavla ut smördegsplattorna till cirka dubbel storlek och dela dem på längden.
          Pensla plattorna med uppvispat ägg.
          Riv parmesanost på plattorna och rulla ihop dem på längden. Skär i bitar.
          Grädda i ugn i 225 grader tills sticksen fått lite färg.
          Pensla sticksen med ägg och doppa dem i riven parmesan


          Visst var det den de lagade i Halvåtta hos mig.
          Såg ut att vara sååå gott ... men kajplök har vi inte här. sad.gif

          Redigerat av netha: 23-04-2010, 22:36
           
          Citera

          Inlägg i den här tråden
          netaave   Sopptråden   09-02-2010, 23:41
          Peztis   Ja, soppa är bra mat! Vi brukar ha lycklingbu...   10-02-2010, 18:31
          Bengalow   Linssoppa, ärtsoppa, köttsoppa....För att inte tal...   10-02-2010, 21:24
          netaave   Linssoppa, ärtsoppa, köttsoppa....För att inte tal...   10-02-2010, 22:56
          elleave   Krämig majssoppa (4-6 port) 2 rågade msk smör (40...   11-02-2010, 11:33
          netaave   Krämig majssoppa (4-6 port) Undrar om det funkar l...   11-02-2010, 12:54
          skogstroll   Tomatsoppa på egenodlade varma gottiga tomater är ...   11-02-2010, 11:45
          Ingrid Zon3   Härligt med en sopptråd! Ska försöka göra ett...   07-03-2010, 18:29
          netaave   Tyckte det här lät ganska läckert :) har dock inte...   10-03-2010, 22:51
          netaave   Räksoppa med smördegstäcke För 4 500 gr räkor me...   14-03-2010, 18:13
          Överbölingen   Vi äter ofta soppa. Oavsett det är fisksoppa eller...   16-03-2010, 17:20
          netaave   Vi äter ofta soppa. Oavsett det är fisksoppa eller...   16-03-2010, 23:14
          netaave   Visst var det den de lagade i Halvåtta hos mig. Så...   24-04-2010, 12:05
          zissi   Jag måste tipsa igen om kirskålssoppan. Kersen luk...   24-04-2010, 12:37
          netaave   Jag måste tipsa igen om kirskålssoppan. Kersen luk...   25-04-2010, 13:22
          netaave   Soppa på blomkål och/eller broccoli Till 4 ¾ k...   25-04-2010, 13:41
          netaave   Hittade ett recept på Nässelsoppa 2 liter nässl...   26-04-2010, 21:24
          Anna?!   Vi har ofta ont om tid, denna fusksoppa går snabbt...   09-07-2010, 22:20
          malcolm   [b][/b]KORVSOPPA 8 - 10 potatisar 2 purjolökar 8 ...   10-07-2010, 16:37
          Peztis   Vi åt gazpacho för första gången någonsin i vecakn...   10-07-2010, 21:46
          HrKantarell   Hejsan, Har en sida där det finns recept på bl a k...   19-03-2011, 02:29


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 02-09-2025, 00:22
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon