Hej!
Om man kan byta ut nässlor mot spenat har jag ett tips på goda piroger som vi hade till förrätt på vårt bröllop (när folk minglade runt innan huvudrätten). Recepten är från boken "Fest på paj, pizza och pannkaka"
fast vi har ändrat lite...
Deg:
2,5 dl vetemjöl
150 g smör eller margarin
2 kokta kalla potatisar
Vi blandade också in hackad spenat i degen, svårt att säga hur mycket...
Fyllning:
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
1 squash, ca 450 g
1 paprika
25 g smör eller marg
4 tomater
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 lagerblad
1 msk pressad citronsaft
om fyllningen blöter upp degen så det blir hål kan man ha i lite potatismjöl i fyllningen
pensla pirogerna med ägg före gräddning
ca 225 grader i 12-15 min
Mums!
/Honungsros