Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Vad glra med alfalfagroddarna?
          Peztis
          Inlägg 04-05-2010, 16:01
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 8 521
          Medlem sedan:
          18-01-2009
          Medlem nr: 20 608



          Jag satte i fredags igång en groddning på 1 dl alfalfafrön, hällde det i en glasburk som kanske rymmer 1,5 liter. Den är KNÖKFULL nu med groddar, de ligger ihop som en stor kaka och jag får dra ut med en gaffel.

          Det blev liksom mer än jag tänk mig... slap.gif

          Så frågan är nu vad man kan göra med alla dessa groddar? Hur många smörgåsar kan man äta, liksom?
          Just nu gjorde jag faktiskt en röra med turkisk yoghurt och örtsalt som blev riktigt god, har tänkt ha det på en bakad potatis.
          Men vad mer...? g.gif
          Har för mig man kunde ha dem i baket av bröd också?


          --------------------


          * ~~~ * Besök gärna min blogg bladsomblad.blogspot.com * ~~~ *
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          RitRat
          Inlägg 04-05-2010, 18:20
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 153
          Medlem sedan:
          22-04-2009
          Medlem nr: 22 570



          Hihi, det märks att du är nybörjare ;-) Till en 1,5 liters burk brukar det räcka med en rågad matsked alfalfa-frön. Det blir fullt ändå!

          Jag tycker att groddarna blir godare om man sköljer bort skalen på dem. Jag brukar lägga groddarna i en ungnsform med vatten (du får ta en hink, hehe) och skölja runt. Då separeras skalen från groddarna.

          När du har så mycket, kan du ha dem i brödbak och soppor. Varför inte som pizzafyllning? Närings- och smaktillskott är ju alltid bra. Joghurtröra var ju bra, nästan som zaziki. Sallad, given!

          Redigerat av RitRat: 04-05-2010, 18:20


          --------------------
          /// Ritva, med en trädgård i zon 5 i Sverige samt en i subtropiska Västafrika.
          Och mitt kostval är vegg.
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 26-07-2025, 17:27
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon