Dagens enkla och goda nässelbröd:5 dl mjölk (el. vatten) 37 grader
50 g jäst
0,5 dl rapsolja
2 tsk salt
1-2 msk honung
3 msk linfrö
1 dl havregryn
1 dl grahamsmjöl
9-11 dl vetemjöl
150 g förvällda och hackade nässlor (= 3 dl förvällda = drygt 1 liter färska tror jag)
Gör en deg och låt jäsa 30 minuter i bunken under bakduk.
Kavla ute degen så den passar i en bakpappersklädd långpanna. Skär försiktigt i rutor och nagga. Jäs 30 minuter till.
Grädda i 220 grader i 12-15 minuter.
Byt ut nässelhacket mot 2-3 stora finrivna morötter och vips blir det ett morotsbröd
Hembakat_kn_ckebr_d__Martins__1343__n_sselbr_d_20100512.JPG ( 153.26k )
Antal nedladdningar: 39
Redigerat av zissi: 12-05-2010, 23:28