Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > ogräsrecept
          Malin_MeL
          Inlägg 29-04-2010, 19:34
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 855
          Medlem sedan:
          16-08-2008
          Medlem nr: 18 334



          I senaste mersmak eller vad coops tidning heter så var det ogräs-recept.
          jag har gott om både kirskål och maskrosblad! ska testa iår, det ska ju vara gott.
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          netaave
          Inlägg 24-05-2010, 17:59
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Maskrosvin:
          10 liter

          7 liter maskrosblommor
          1 kg russin
          Saft av 4 citroner
          6 mg B-vitamin
          4 g jästnärsalt
          vinjäst, se mängd enligt paket
          2,5 kg socker
          Så här lagar du Maskrosvin:

          Koka upp 7 liter vatten. Lägg maskrosor, russin och citronsaft i en stor jästhink och slå över kokande vatten. Rör om. Täck över med en handduk och vänta tills temperaturen sjunkit till 20 grader. Mät med termometer innan du tillsätter jästnärsalt, jäst och B-vitamin. Rör om och ställ att jäsa. Blommorna bilder ett lock som ska tryckas ner några gånger om dagen då och då för mer smak. Efter 4 dagars jäsning tappar du om vinet och tar bort maskrosor och russin. Rör i sockret så att det löser sig och justera upp mängden med ljummet vatten till 10 liter. Låt jäsa vidare med jäslås tills jäsningen avstannat efter några dagar. Sockerhalten ska ha sjunkit rejält. Smaka på det också. Dra om det till ett nytt kärl utan bottensatsen. Vinet gör då ett sista ryck och efter något dygn kan du avsluta gäsningen med lite vinsvavla för att vara säker på att det inte fortsätter jäsa efter buteljering.

          Redigerat av netaave: 24-05-2010, 17:59


          --------------------


           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 08-08-2025, 19:26
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon