Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Hur länge håller sig jäst deg i kylen?
          Peztis
          Inlägg 14-06-2010, 16:26
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 8 521
          Medlem sedan:
          18-01-2009
          Medlem nr: 20 608



          Jag gjorde pizzadeg i lördags men gjorde inte av med allt så jag la degen i en påse och la den i kylen, den har jäst en gång 30 min.

          Jag har gjort så förut men då gjort vitlöksbröd av det dagen efter (blir såååå gott!) men nu har det ju legat några dagar till, tänkte göra vitlöksbröd av det imorgon.

          Frågan är alltså, hur länge klarar sig jästsvamparna i kylen?

          Ska jag ta fram degen idag och låta den jäsa lite och slänga in den igen tills imorgon?

          Vill inte göra brödet idag, det blir godast när det är färskt.


          --------------------


          * ~~~ * Besök gärna min blogg bladsomblad.blogspot.com * ~~~ *
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          netaave
          Inlägg 15-06-2010, 21:25
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Har gjort det här och det blev jättebra

          Frysta frallor färdiga för ugnen
          24 st


          50 g jäst
          6 dl mjölk
          2 msk rapsolja
          2 tsk salt
          2 msk socker
          1.5 dl rostade solroskärnor
          13-14 dl ljust lantbrödsmjöl

          Smula jästen i en bunke
          Värm mjölken till 37 gr och rör ut jästen i det.
          Tillsätt olja, salt, socker och mjöl.
          Arbeta kraftigt till en smidig deg.
          Låt jäsa under duk i 30 min.

          Ta upp o knåda degen lätt på mjölat bord.
          Forma först till en rulle, dela i 24 bitar som formas till 24 bullar.

          Lägg på bakpappersklätt underlag som ryms i frysen.
          Jäs under duk 30 min.
          Ställ dem genast i frysen, efter ca 3 timmar är dom frysta och kan förpackas i fryspåsar.

          Bullarna kan sedan gräddas från frysta på två sätt.

          1. Ställ en plåt med bullar mitt i KALL ugn.
          Värm den till 225 gr
          Bullarna är färdiga efter ca 20 min.

          2. Låt plåten med bullar först stå i rumstemp medans ugnen värms till 250 gr
          Grädda i mitten i 10 min.






          --------------------


           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-09-2025, 20:49
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon