Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Oops, när skördar man!?
          kimg
          Inlägg 28-06-2010, 15:42
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 31
          Medlem sedan:
          21-06-2009
          Medlem nr: 24 327



          Hej,

          Jag var så uppspelt när jag planterade allt i våras, att jag inte tänkte på att notera när saker såddes och grodde, och jag har lite dålig koll på när jag kan börja skörda...

          Min svartkål ser bitvis ganska fin och stor ut (se bild), kan man börja använda den, tror ni? Den är ca 1,5 cm tjock i stammen och kanske 40 cm hög (jfr bollen).

          I övrigt; hur brukar ni göra med sånt som växer under jord -- hålla reda på planteringsdatum och testa efter utsatt tid?

          Tack,
          - Kim
          Bifogade fil(er)
          Bifogad fil  DSC00547.JPG ( 524.84k ) Antal nedladdningar: 58
           
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Eva i Västerås
          Inlägg 29-06-2010, 11:06
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 341
          Medlem sedan:
          26-08-2003
          Medlem nr: 2 208



          Men nästan allting är ju så gott medan det växer.
          Gallringsplantor av alla bladväxter, kokta späda rödbetor med blast, morötter och andra rotsaker när man börjar känna liten nacke nedanför plantan, färskpotatis när plantan går i blom. Allt sånt är jättegott.
          Blir det något kvar tills det blir storväxt, så är det ju trevligt, men inte alls nödvändigt, enligt min mening.

          Man ser när blasten inte växer längre, kanske också börjar se lite klenare ut. Då går kraften ner i rötterna, och man kan skörda efter någon/några veckor.
          Rädisor, spenat, sallat och en del annat blir däremot odugligt segt och bittert när det börjar blomma. Men låt rädisorna blomma och börja sätta frö. De omogna fröbaljorna är kryddigt fina att hacka i en sallad.

          Så - sätt igång och ät, så mycket som möjligt.
          Blir det tomrum i landet, så nya frön. Rädisor, dill, sallat, spenat. Sånt som växer fort.


          --------------------
          Hälsningar
          Eva
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 15-10-2025, 23:06
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon