Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > jäsande fläderblomssaft...
          tyffe
          Inlägg 04-07-2010, 23:29
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 78
          Medlem sedan:
          20-04-2009
          Medlem nr: 22 514



          Enligt konstens alla regler har jag gjort två satser flädersaft i varsitt femliters höganäskrus. de har stått i tre dagar i rumstemperatur på golvet med en hink flädervin på jäsning på byrån ovanför. i morse när jag skulle röra om i höganäskrusen bubblade det som kolsyra i båda krusen.. jag har använt olika slevar i saftkrusen respektive vinhinken. saften är gjord på fläderblommor, vatten, socker, citroner, citronsyra och atamon. jag har alltså haft i konserveringsmedel redan innan jag silat upp saften. är det någon som har en aning om varför båda saftkrusen börjat jäsa, och går det att rädda saften ändå?
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Aqvakul
          Inlägg 05-07-2010, 06:59
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 94 312
          Medlem sedan:
          07-10-2007
          Medlem nr: 12 751



          Fläderbärssaften gör vi alltid i kylskåpet - sen fryses den in. Tyvärr är den väldigt "lättjäst", särskilt i denna värmen..
          (vinsatsen ovanför är säkert helt oskyldig)

          Det går inte att "reversera" processen". Är den bara lite jäst så kan den kanske förtäras som lite mousserande - i så fall bums in i kylen...


          --------------------
          Har du också ett stort monster under sängen?

          zon 1
           
          Citera
          ninnisky
          Inlägg 05-07-2010, 16:11
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 5 047
          Medlem sedan:
          29-06-2004
          Medlem nr: 3 958



          CITAT (Aqvakul @ 05-07-2010, 05:59) *
          Fläderbärssaften gör vi alltid i kylskåpet - sen fryses den in. Tyvärr är den väldigt "lättjäst", särskilt i denna värmen..
          (vinsatsen ovanför är säkert helt oskyldig)

          Det går inte att "reversera" processen". Är den bara lite jäst så kan den kanske förtäras som lite mousserande - i så fall bums in i kylen...


          Gjorde förra året en "fläderbärschampagne" som först fick stå i rumstemperatur i 6 dagar och jäsa och sedan in i kylskåpet en vecka. Den var riktigt god! Receptet fanns i Allt om Mat.
          Kanske ett tips till dig, Tyffe....


          --------------------
          Det är dumt att slänga bort en hel cykel för att det kommit in ett gruskorn i kedjan...
           
          Citera
          Äppelpäppel
          Inlägg 05-07-2010, 19:31
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 5
          Medlem sedan:
          05-07-2010
          Medlem nr: 31 806



          CITAT (ninnisky @ 05-07-2010, 17:11) *
          Gjorde förra året en "fläderbärschampagne" som först fick stå i rumstemperatur i 6 dagar och jäsa och sedan in i kylskåpet en vecka. Den var riktigt god! Receptet fanns i Allt om Mat.
          Kanske ett tips till dig, Tyffe....



          Mmm... "fläderärs champagne"! Låter mums. Skulle du kunna tänka dig att dela med dig av receptet eller tipsa om i vilket nummer av Allt om Mat du hittade det. smile.gif
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 03-09-2025, 05:48
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon