|
Koka ris, Hur mycket per person? |
|
|
|
10-07-2010, 10:37
|

Medlem
Antal inlägg: 3 778
Medlem sedan: 02-01-2006
Medlem nr: 6 894

|
Förr tog jag 1 dl ris till mig. När jag började gå upp i vikt minskade jag till 0,75. Läser man på paketet står det 0,5 dl per portion. Har jag alltid tagit för mycket?
Hur mycket brukar ni ta per person?
|
|
|
|
|
 |
Svar
|
15-07-2010, 12:15
|

Medlem
Antal inlägg: 22 484
Medlem sedan: 04-08-2005
Medlem nr: 6 301

|
Ja det kan jag men med måtta och man får ju anpassa resten av kosten då dvs dra ner på mjölkprodukterna. I början försökte jag hålla kolhydraterna till max 20gr/dag men det är inte nödvändigt längre. Äter man LCHF för att gå ner i vikt så bör man ju hålla intaget så lågt som möjligt för att få effekt. Nu kanske jag normalt ligger på 50-60gr/dag men fortfarande kan jag tillåta mig att fuska ibland.
--------------------
Rotar runt i Sörmlands inland zon 2-3 Det är ingen konst att vara modig om man inte är rädd/Tove Jansson
|
|
|
|
|
15-07-2010, 17:48
|

Medlem
Antal inlägg: 3 778
Medlem sedan: 02-01-2006
Medlem nr: 6 894

|
CITAT (*Stintan* @ 15-07-2010, 13:15)  Ja det kan jag men med måtta och man får ju anpassa resten av kosten då dvs dra ner på mjölkprodukterna. I början försökte jag hålla kolhydraterna till max 20gr/dag men det är inte nödvändigt längre. Äter man LCHF för att gå ner i vikt så bör man ju hålla intaget så lågt som möjligt för att få effekt. Nu kanske jag normalt ligger på 50-60gr/dag men fortfarande kan jag tillåta mig att fuska ibland. Märker du av några negativa effekter när du "fuskar"? CITAT (netaave @ 15-07-2010, 13:36)  Man ska aldrig spara överblivet ris, bulgur eller pasta, blir jättefort dåligt. Vi äter nog mer bulgur än ris nu för tiden (men bara gröna påsen från coop) tycker det är godare men kör knappt dl /person av jasminris iaf. Annars är det väl rekommenderat 0.5 dl/portion. Det har jag aldrig märkt. Har man bara ett tillräckligt kallt kylskåp och kyler av resterna direkt efter maten så förstår jag inte varför det skulle bli dåligt. Sedan vet jag inte hur många dagar man kan spara det. Nu skall jag äta ris som jag sparat sedan lunchen. På vilket sätt menar du att det skulle bli dåligt om man sparar det några dagar i kylen? Mamma brukade göra makaronipudding av överbliven pasta.
|
|
|
|
|
16-07-2010, 08:16
|

Medlem
Antal inlägg: 22 484
Medlem sedan: 04-08-2005
Medlem nr: 6 301

|
CITAT (Christa @ 15-07-2010, 18:48)  Märker du av några negativa effekter när du "fuskar"? Nej inte för att jag fuskar någon dag. Som jag sa så är jag ingen fanatiker.
--------------------
Rotar runt i Sörmlands inland zon 2-3 Det är ingen konst att vara modig om man inte är rädd/Tove Jansson
|
|
|
|
|
16-07-2010, 14:18
|

Medlem
Antal inlägg: 3 778
Medlem sedan: 02-01-2006
Medlem nr: 6 894

|
CITAT (*Stintan* @ 16-07-2010, 09:16)  Nej inte för att jag fuskar någon dag. Som jag sa så är jag ingen fanatiker. Det är intressant att du flera gånger poängerat att du inte är fanatiker samtidigt som du haft flera aggressiva utfall riktade mot mig när du uppfattar att jag inte delar din uppfattning. För mig är fördömande av allt annat än den egna hållningen just ett uttryck för fanatism. Jag menar då i sammanhang där det inte finns något som är absolut rätt eller fel. Hur ser du själv på detta? Jag är inte ute efter att mucka gräl eller hoppa på dig. Skulle bara vara intressant att höra hur du själv ser på denna paradox.
|
|
|
|
|
16-07-2010, 15:21
|

Medlem
Antal inlägg: 22 484
Medlem sedan: 04-08-2005
Medlem nr: 6 301

|
CITAT (Christa @ 16-07-2010, 15:18)  Det är intressant att du flera gånger poängerat att du inte är fanatiker samtidigt som du haft flera aggressiva utfall riktade mot mig när du uppfattar att jag inte delar din uppfattning.
För mig är fördömande av allt annat än den egna hållningen just ett uttryck för fanatism. Jag menar då i sammanhang där det inte finns något som är absolut rätt eller fel.
Hur ser du själv på detta? Jag är inte ute efter att mucka gräl eller hoppa på dig. Skulle bara vara intressant att höra hur du själv ser på denna paradox. För det första så är jag ingen hund, det är sådana som gör aggressiva utfall. För det andra har jag inte menat att vara det minsta aggressiv. Sen att jag nämnt ett par gånger att jag inte är någon fanatiker behöver du väl inte ta åt dig av. Jag fördömer ingen, varför skulle jag göra det? Var och en gör som den själv vill men för mig är det viktigt att kunna få vara lite flexibel och inte så låst. Det betyder frihet för mig. Du har frågat mig en del saker som jag därför inte kan svara så kategoriskt på. Du är antagligen mycket mer noggrann än jag, åtminstone när det gäller vissa bitar, och det är nog därför jag ibland undrar hur du menar med dina inlägg.
--------------------
Rotar runt i Sörmlands inland zon 2-3 Det är ingen konst att vara modig om man inte är rädd/Tove Jansson
|
|
|
|
|
16-07-2010, 19:58
|

Medlem
Antal inlägg: 3 778
Medlem sedan: 02-01-2006
Medlem nr: 6 894

|
CITAT (*Stintan* @ 16-07-2010, 16:21)  För det första så är jag ingen hund, det är sådana som gör aggressiva utfall. För det andra har jag inte menat att vara det minsta aggressiv. Sen att jag nämnt ett par gånger att jag inte är någon fanatiker behöver du väl inte ta åt dig av. Jag fördömer ingen, varför skulle jag göra det? Var och en gör som den själv vill men för mig är det viktigt att kunna få vara lite flexibel och inte så låst. Det betyder frihet för mig. Du har frågat mig en del saker som jag därför inte kan svara så kategoriskt på. Du är antagligen mycket mer noggrann än jag, åtminstone när det gäller vissa bitar, och det är nog därför jag ibland undrar hur du menar med dina inlägg. Jag tar inte åt mig för att du skriver att du inte är fanatiker. Vad skulle det finnas att ta åt sig i det? Men att skriva att kolhydrater bara är socker och stärkelse och att i princip klassa alla livsmedel som i huvudsak består av kolhydrater som onyttiga är i mina ögon en smula fanatiskt. Det finns många människor på vår jord som lever av en kost som i huvudsak består av kolhydrater. Det är som sagt skillnad på kolhydrater och kolhydrater.
|
|
|
|
Inlägg i den här tråden
Christa Koka ris 10-07-2010, 10:37 Mollis Jag har alltid tagit 1 dl per person men får ofta... 10-07-2010, 10:43 andersen ca1dl. 10-07-2010, 10:43 Chamomille Jag tror vi har ca 1 dl till 2 personer här hemma ... 10-07-2010, 10:58 andersen Och här hemma äter vi ca20kg per månad, på 3person... 10-07-2010, 11:06 Chamomille Och här hemma äter vi ca20kg per månad, på 3person... 12-07-2010, 14:42 malcolm Jag brukar beräkna ca. ½ dl ris per portion, 1 dl ... 10-07-2010, 11:30 mamamaggan Hur mycket 1dl okokt ris blir beror på hur mycket ... 10-07-2010, 12:09 Christa Hur mycket 1dl okokt ris blir beror på hur mycket ... 10-07-2010, 12:19 Meriona Halv deciliter per person är på tok för lite, åtmi... 10-07-2010, 12:58 Christa Halv deciliter per person är på tok för lite, åtmi... 12-07-2010, 14:38  *Stintan* Tallriksmodellen innebär ju halva tallriken med gr... 12-07-2010, 16:26   Christa Du gör alltså tvärtemot vad alla rekommenderar ida... 12-07-2010, 20:28    *Stintan* Jag har aldrig skrivit att jag inte äter protein. ... 12-07-2010, 21:49     Christa Räknas inte smör som fett? Enl Livsmedelsverket in... 13-07-2010, 05:34      *Stintan* Smör innehåller inte 100 % fett. Om det gjorde det... 13-07-2010, 08:05       Christa Jag sa inte att smör innehåller 100% fett. Jag vil... 13-07-2010, 11:49        *Stintan* Jag menade att det inte är mineraler i själva fett... 13-07-2010, 12:51         Christa Jag kör LCHF och är inne på 4:e året nu och äter a... 13-07-2010, 15:52          *Stintan* Jag fick intrycket att du menar att kolhydrater är... 13-07-2010, 16:44           Christa Vad är det som skulle vara så nyttigt med en massa... 17-07-2010, 20:29            *Stintan* Här skriver du också att kolhydrater bara är en ma... 17-07-2010, 22:05             Christa Vad är det för fel att säga att kolhydrater är en ... 18-07-2010, 09:04 mamamaggan Vår vuxne son är vegetarian men äter ändå inte mer... 10-07-2010, 13:07 skogstroll intressant... skönt att höra att fler har "ri... 12-07-2010, 14:48 Huggorm Jag tar runt en deciliter ris också, men en del br... 12-07-2010, 17:56 Chamomille Jag tror nog att en fet rökt ål innehåller en hel ... 13-07-2010, 08:17 malcolm Fet fisk som ål, lax, strömming (sill) etc. lär ju... 13-07-2010, 11:13 Aqvakul Är ris nyttigt? 13-07-2010, 11:21 Chamomille Är ris nyttigt?
Inte särskilt tror jag. Bara en ma... 13-07-2010, 11:25  Biggan_ Inte särskilt tror jag. Bara en massa kohydrater.
... 13-07-2010, 11:34   Chamomille :rotfl: Förlåt Chamo! Men det var ett kul inne... 13-07-2010, 11:45 andersen Är ris nyttigt?
Ja ris är nyttigt,och dom allra f... 13-07-2010, 16:24  Chamomille Ja ris är nyttigt,och dom allra flesta människorna... 13-07-2010, 16:30   andersen Var är ris nyttigt någonstanns?
Hur menar du? det... 13-07-2010, 16:36 Aqvakul 0,5 - 1 dl! 13-07-2010, 16:08 Gunilla T 0,5 - 1 dl!
Hmmm...jag skulle nog säga 0,75 d... 13-07-2010, 18:03 Chamomille Jag menar såklart, vad innehåller ris för nyttighe... 13-07-2010, 16:44 andersen Jag menar såklart, vad innehåller ris för nyttighe... 13-07-2010, 16:50 *Stintan* Jag menar såklart, vad innehåller ris för nyttighe... 13-07-2010, 16:52 netha ca 1,2 dl för 2 personer ... jasminris 13-07-2010, 20:22 Motti Beror ju på vad du kokar för Ris ,Bhasmati och Ja... 13-07-2010, 23:44 Christa Beror ju på vad du kokar för Ris ,Bhasmati och Ja... 14-07-2010, 06:19  *Stintan* O´key, jag vet att du äter LCHF nu och då får man ... 14-07-2010, 07:43   Christa Var man lägger nivån på kolhydrater när man äter L... 15-07-2010, 11:19    *Stintan* Var menar du att gränsen går för att kosten skall ... 15-07-2010, 11:39     Christa Det finns ingen fastställd gräns, varför tror du d... 15-07-2010, 11:56 Elisabeth-Västkustkolonisten Kan det vara så svårt att koka rätt mängd ris?????... 14-07-2010, 06:48 Aqvakul Kan det vara så svårt att koka rätt mängd ris?????... 14-07-2010, 07:40 Anki på Öland Hur mycket ris man skall koka beror väl helt och h... 14-07-2010, 08:37 *Stintan* Hur mycket ris man skall koka beror väl helt och h... 14-07-2010, 10:35  Christa Ja precis, alla äter ju olika mycket av olika sake... 14-07-2010, 15:51   andersen När jag startade tråden så var jag ute efter att s... 14-07-2010, 16:01    Christa Förstår inte är det inte bra att äta sig mätt på r... 14-07-2010, 16:13     andersen Jag har aldrig ätit godis, chips, kakor eller andr... 14-07-2010, 16:21      Christa 17kg det är bra Christa! hur var din metod att... 14-07-2010, 16:32   *Stintan* När jag startade tråden så var jag ute efter att s... 14-07-2010, 16:44    Christa Min personliga uppfattning är att när det står por... 14-07-2010, 16:55  Meriona Märker du av några negativa effekter när du ... 15-07-2010, 17:55  netaave Märker du av några negativa effekter när du ... 18-07-2010, 23:06 netaave Man ska aldrig spara överblivet ris, bulgur eller ... 15-07-2010, 12:36 Chamomille Jag har då aldrig märkt att varken det ena eller d... 15-07-2010, 17:51 Gossen Ruda Rudan simmar in i tråden. När jag har ris till mid... 15-07-2010, 18:11 andersen Rudan simmar in i tråden. När jag har ris till mid... 15-07-2010, 18:28  Berith Fast bränt ris? testa det här sättet att koka ris.... 16-07-2010, 07:27 Chamomille Tack för dagens skratt nr 12 :rotfl: 15-07-2010, 18:16 Gossen Ruda Möjligen blir det för hög värme på gasspisen. Min ... 15-07-2010, 18:45 *Stintan* Nu lägger du ord i min mun som jag inte sagt. Jag ... 16-07-2010, 20:24 netha Christa ... efter att ha läst alla dina funderinga... 16-07-2010, 21:24 Christa Christa ... efter att ha läst alla dina funderinga... 17-07-2010, 20:22  netha Jo det är väldigt jobbigt men jag gör det inte för... 17-07-2010, 20:53 mamamaggan Oavsett om kolhydraterna är snabba eller långsamma... 17-07-2010, 01:22 Biggan_ En länk om farliga kolhydrater. 17-07-2010, 22:42
*Stintan* Men alla grönsaker är ju inte bara kolhydrater. De... 18-07-2010, 10:20
 Christa Men alla grönsaker är ju inte bara kolhydrater. De... 18-07-2010, 11:32
*Stintan* Ja bröd är nog det som man saknar mest kanske men ... 18-07-2010, 12:03
 flaxss Ja bröd är nog det som man saknar mest kanske men ... 18-07-2010, 12:08
  *Stintan* kan du inte skriva mer i detalj hur du bakar detta... 18-07-2010, 12:36
Chamomille Kycklingsallad med ett kokt ägg och en mumsig dres... 18-07-2010, 12:25
 flaxss Frukost ägg och bacon, kokt ägg och en smootie, en... 18-07-2010, 16:24
  Christa bacon går inte äta för min del, dels får jag halsb... 18-07-2010, 16:31
   *Stintan* Om du får ett högt insulinsvar av frukosten så är ... 18-07-2010, 16:37
   flaxss Om du får ett högt insulinsvar av frukosten så är ... 18-07-2010, 16:44
  *Stintan* bacon går inte äta för min del, dels får jag halsb... 18-07-2010, 16:32
   flaxss Varför ska du börja med LCHF?
jag har läst en mas... 18-07-2010, 16:41
  Chamomille bacon går inte äta för min del, dels får jag halsb... 18-07-2010, 16:42
   flaxss Vet inte om du såg det, men förslagen var ju fler ... 18-07-2010, 16:59
Christa Jag åt en hel del ägg i vintras men då bildades sm... 18-07-2010, 15:09
*Stintan* Att man skulle få fettkulor ovanför ögonen av ägg ... 18-07-2010, 15:38
*Stintan* Men flaxss, börja med att dra ned på övrigt socker... 18-07-2010, 16:50
 Christa Men flaxss, börja med att dra ned på övrigt socker... 18-07-2010, 16:59
Gossen Ruda Alldeles för sent att skriva inlägg egentligen, me... 18-07-2010, 22:12
netha I mededlhavsdieten är väl potatisen utbytt mot brö... 18-07-2010, 22:13
Motti När vi varit i Grekland o Spanien får man alltid r... 18-07-2010, 23:18
2 sidor
1 2 >
1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
0 medlem(mar):
|
|
 |
|