CITAT (Christa @ 31-07-2010, 20:15)

Min surdeg är mer som en smet än en deg och både syran och att degen står 1-2 dygn i bunken gör det extra viktigt att kärlet som man använder inte innehåller några tungmetaller eller kemiska ämnen som kan migrera över i degen.
Keramik kan innehålla kadmium och bly. Speciellt äldre sådan. Plast kan innehålla oönskade ämnen och metallföremål kan också föra över en del till degen. Därför är glas och trä bra.
Det andra problemet är att kärlet behöver vara på minst 6 liter.
IKEA har en serveringsskål av glas som finns i olika storlekar:
http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/10057251Men, den kanske blir för låg även i den största storleken - diameter: 36 cm, höjd: 16 cm? Volymmässigt borde den dock räcka till. Kanske t o m i en storlek mindre - diameter: 28 cm, höjd: 13 cm?
De har även en i trä:
http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/80057257Men den är klarlackad så det kanske inte är så käckt?
Redigerat av Kryddan03: 31-07-2010, 19:45