Intressant tråd.
Kött: Viltkött, närproducerat Fågel: Vildfågel, närproducerad Fisk: Egenfångad eller enligt vår lista på skafferidörren. Sill, ansjovis och surströmming (den senare fjolårets i första hand). Kyckling (inte fågel enl mitt synsätt): Skulle aldrig köpa (men Eva gör det och anrättar) Chark: Viss hemgjord produktion annars enligt pensinärslön Grönt och rotfrukter: Hem- och närproducerat så länge det finns säsong. Annars vad Willys har att erbjuda. Basvaror: Blandat Bröd: Leksands knäcke och grovt mjukt samt "bouchtbröd" (det där med renen = boucht på). Frukt: Billigaste Mejeri: Smör, Becel, ost (oftast närproducerad), Mjölk mm (närproducerat) Kryddor: Hemproducerat enl årstid (viss torkning) annars köpt. Bär och svamp: Närproducerat samt champigninoner. Öl, vin och sprit. Butiken. Det som verkar gott. Men vi kryddar schnaps, likör mm själva. Läsk: Barnbarnen är redan förstörda. Själv dricker jag gärna en cooke när jag kör bil.
Redigerat av Överbölingen: 03-08-2010, 19:40
|