Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > surdeg?, brödhjälp
          Nymphaea
          Inlägg 11-08-2004, 15:00
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 98
          Medlem sedan:
          05-01-2004
          Medlem nr: 2 650



          halloj

          jag vill ha ett riktigt bra recept på en grow surdegslimpa.

          det ska vara, råg och surdeg och ingen konstig specialingrediens (linfrö, solrosfrö, potatis, havregryn och klippt råg går väl an).

          tack och hej!


          --------------------
          Markus från Norrköping.
          Orkidésidan!
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          almösund
          Inlägg 11-08-2004, 20:26
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 62
          Medlem sedan:
          05-07-2004
          Medlem nr: 4 013



          Här är ett bröd som jag bakar ofta. Det är ett recept på surdegsbröd som jag har ärvt av min mamma. Det är inte särskillt grovt men fantastiskt gott och enkelt. Man kan nog göra det grövre om man önskar genom att byta ut en del av vetemjölet.
          Deg1 (dag 1)
          50g jäst
          3dl ljummet vatten
          3 dl rågsikt
          Smula ner jästen i vattnet, tillsätt mjölet, blanda väl och låt jäsa övertäckt med plastfilm i 1 dygn i rumstemperatur. Tag en stor bunke för degen reser sig först för att sedan sjunka ihop ... det är OK smile.gif

          Deg 2 (dag 2)
          7 dl ljummet vatten
          4 tsk salt
          2 msk olja
          8 dl rågsikt
          ca: 14 dl vetemjöl
          Tillsätt alla ingredienserna i deg 2 till deg 1. Blanda väl (i matberedare) och låt jäsa 1/2 timme.
          Tag upp degen, arbeta upp den på bordet, tillsätt ev. mera mjöl om degen känns lös. Gör 3 limpor och låt dem jäsa på plåten 1/2 timme. Bakas i 200 grader i 40 minuter. Kan med fördel penslas med ljummet vatten alldeles innan man sätter dem i ugnen.


          --------------------
          En enda solstråle är nog för att driva bort många skuggor. (Franciscus)
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-08-2025, 23:26
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon