Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Hur vet jag om sockermajsen är färdig för skörd?, Kan jag skörda nu, och hur förvarar jag
          filiokus
          Inlägg 12-08-2004, 09:37
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 9
          Medlem sedan:
          24-05-2004
          Medlem nr: 3 699



          Jag är total nybörjare på trädgårdsfronten, och entusiastiskt kastar jag mig över alla spännande saker som finns i trädgårdshandeln. Ett tiopack sockermajsplantor till exempel. Det kan ju vara lite kul, tänkte jag, och satte de vid vår soligaste vägg. Jodå, nog ser det kul ut allt. Mitt i rabatten sticker dessa jättelika majskvastar upp... Håhå, nästa år skippar jag nog majsen. :-)

          Det ser iallafall ut som om det blir rejäla kolvar på dem (lite tröst för den esteten i mig som lider vid åsynen av de stora majsplantorna).
          Frågan är när de är klara för skörd? Jag har försökt läsa mig till det i böcker och på nätet. På vissa ställen står att de ska skördas när borsten ramlar av, på andra när innehållet i ett majskorn är gräddlikt. Hjälp?

          Två bilder finns i albumet (de vita fläckarna på majskolven är lösa färgflagor - jag skrapade rutor igår).
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Tesa
          Inlägg 12-08-2004, 12:07
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 3 397
          Medlem sedan:
          29-10-2003
          Medlem nr: 2 483



          När "borsten" börjar att bli svart och torrt så brukar kolven snart vara färdig..vill man vara säker så kan man öppna försiktigt och titta.....och kläm på ett majskorn så skall det vara som grädde ungefär ...så det stämmer allt, det du redan visste....
          ..och om man inte kan äta upp allt på en gång så förväller man dom (så snart efter skörd som möjligt) och fryser in kolvarna..


          --------------------
          Tesa
          zon 3-4
          Här finns min blogg: Uti vår hage...
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 07-08-2025, 03:45
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon