CITAT (andersen @ 19-08-2010, 15:01)

Blir inte kycklingen dålig om man sprutar in vatten? det skulle bli en väldig bra start för bakterier? i julskinkan så är det ju saltlake som sprutas in, kan alldrig tänka mej att vatten sprutas in i färskt kött det borde börja att ruttna på en gång då.
Nej det är inte bara rent vatten utan också salt, socker mm som de injicerar ...i länken kan du läsa litegrann om vad producenterna har i köttet.
En femtedel vatten i fryst kycklingCITAT (Monica i Nässjö @ 19-08-2010, 15:06)

Köper också bara svensk kyckling. Och grejen är den att de som köper billig kyckling blir lurad eftersom den billiga innehåller mer vatten. När sedan kycklingen är tillagad och vattnet borta så blir det ingen större skillnad i kilopriset på billig och dyr kyckling, ibland kan t.o.m den dyra bli billigare i slutändan.
All svensk fryst kycklingfile har injicerats med vatten, salt mm ... den innehåller 87% kött.