Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Vilka kycklingfiléer väljer ni?, Mörade eller inte mörade?
          Christa
          Inlägg 19-08-2010, 12:05
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 3 778
          Medlem sedan:
          02-01-2006
          Medlem nr: 6 894



          De kallar dem åtminstone "mörade". Det innebär att de är saltade och innehåller en del andra ämnen.

          Väljer ni aktivt om de är behandlade på detta sätt eller blir det vad det blir?
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          netha
          Inlägg 19-08-2010, 12:53
          Länk hit: #2


          Gäster






          Undrar om det öht finns att köpa kycklingfilé som inte är mörad, marinerad, glaserad = insprutats vatten och salt plus ev någon tillsats. Oftast är köttinnehållet 87% eftersom svenska uppfödare enats om att ha en maxgräns 13 %vatten som får sprutas in.
          Tror att de också sprutar in vatten i hel kyckling.

          CITAT (Christa @ 19-08-2010, 13:37) *
          Jag håller också med och särskilt som den naturella är mycket godare än den mörade.

          Var hittar du naturell?
           
          Citera
          Christa
          Inlägg 19-08-2010, 15:09
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 3 778
          Medlem sedan:
          02-01-2006
          Medlem nr: 6 894



          CITAT (netha @ 19-08-2010, 13:53) *
          Undrar om det öht finns att köpa kycklingfilé som inte är mörad, marinerad, glaserad = insprutats vatten och salt plus ev någon tillsats. Oftast är köttinnehållet 87% eftersom svenska uppfödare enats om att ha en maxgräns 13 %vatten som får sprutas in.
          Tror att de också sprutar in vatten i hel kyckling.
          Var hittar du naturell?


          Tyvärr har jag bara hittat färsk kycklingfilé som är naturell men jag har inte gett upp än. Människor har ju blivit mer medvetna om tillsatser och matkvalité under senare år så någon kommer nog att förstå att här finns en bortglömd kundgrupp.
           
          Citera

          Inlägg i den här tråden
          Christa   Vilka kycklingfiléer väljer ni?   19-08-2010, 12:05
          Pia L   Jag köper det som är billigast för tillfället.   19-08-2010, 12:06
          malcolm   Jag köper det som är billigast för tillfället. Dit...   19-08-2010, 12:15
          Anma   Köper sällan kycklingfilé och har aldrig sett möra...   19-08-2010, 12:14
          *Stintan*   Har jag aldrig sett men det kanske inte är så kons...   19-08-2010, 12:24
          Christa   Har jag aldrig sett men det kanske inte är så kons...   19-08-2010, 12:37
          Meriona   Jag har också bara sett mörade, åtminstone i frysd...   19-08-2010, 13:23
          andersen   Jag har alldrig sett möradkycklingfile finns det s...   19-08-2010, 13:40
          netha   Jag har alldrig sett möradkycklingfile finns det s...   19-08-2010, 13:45
          andersen   Ibland heter det "glaserad" ... jag köpe...   19-08-2010, 13:52
          netha   Nej det har jag inte kollat, förstår inte varför, ...   19-08-2010, 13:56
          andersen   Inte alls. Jag är inte säker på om all färsk kyckl...   19-08-2010, 14:01
          netha   Blir inte kycklingen dålig om man sprutar in vatte...   19-08-2010, 14:08
          Monica i Nässjö   Nej det är inte bara rent vatten utan också salt, ...   19-08-2010, 14:13
          Markus_H   Blir inte kycklingen dålig om man sprutar in vatte...   19-08-2010, 15:03
          andersen   Inte alls. Jag är inte säker på om all färsk kyckl...   19-08-2010, 14:08
          Monica i Nässjö   Köper också bara svensk kyckling. Och grejen är de...   19-08-2010, 14:06
          Cacki   Nu blev jag lite osäker. Jag vet att jag råkade kö...   19-08-2010, 14:08
          hattstugan   Köper inte kyckling efter en hemsk smakupplevelse ...   19-08-2010, 14:34
          Bettis   Köper bara svenk kyckling.   19-08-2010, 15:02
          malcolm   Jag köper och lagar helst hel kyckling och då allt...   19-08-2010, 15:11
          Christa   Jag köper och lagar helst hel kyckling och då allt...   19-08-2010, 15:16
          Anki på Öland   Köper ganska mycket kyckling, lite olika delar men...   19-08-2010, 16:20
          Christa   Det verkar vara få som medvetet väljer mörade filé...   19-08-2010, 17:46
          malcolm   Lade precis in ett recept på kycklingbröstfiléer u...   19-08-2010, 19:24
          sqrulan   Jag har lite svårt för att äta kyckling efter allt...   20-08-2010, 06:42
          Elisabeth-Västkustkolonisten   Lidl har ofta svensk, naturell Kycklingsfile. Allt...   20-08-2010, 06:50
          Carl   Tycker att lårbenen smakar mer! Filéerna är i ...   20-08-2010, 07:11
          Christa   Tycker att lårbenen smakar mer! Filéerna är i ...   20-08-2010, 09:21


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 05-08-2025, 23:42
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon