Lånas också tråden en liten stund, jag behöver också hjälp med identifieringen av en chili!
Jag köpte en påse i våras som ajg satte och från början var det en planta som var annorlunda - den hade nämligen grönlila stam och bladnerver, till skillnad från alla andra plantor som var gröna. Plantan är nu ca 30 cm, blommorna var vita med lila inslag som har utvecklats till "morotsformade" frukter, ca 3 cm långa som är mörklila. De har börjat övergå i mört mörkt rött, vilket jag antar är ett tecken på mognad. Plantan verkar vara ganska tålig, den blommade mycket tidigare än de andra plantorna och den trivdes ute även innan det var jättevarmt.
Paketet den låg i angav sorten som Capsicum chinense L. "Habanero", men det är det DEFINITIVT inte

Skulle vara mycket bra att veta vad det är för sort innan man stoppar den i maten, och riskerar att få en överraskning
Förresten, hur sparar man bäst chili för framtida bruk? Habanero-plantorna verkar få en hel del frukt nämligen