Ruccola- och tomatpaj för 4 pers
Pajskal
2,5 dl vetemjöl 75 gr smör 3/4 dl kesella
Fyllning:
3 vitlöksklyftor eller en liten kinesisk vitlök 1 msk olja 75 gr ruccola 100 gr soltorkade tomater salt & peppar 2 ägg 2 dl gräddmjölk 1 dl mild riven ost
Sätt ugnen på 200 gr Arbeta hastigt ihop ingredienserna till pajskalet. Låt den vila svalt ca 30 min Tryck ut degen i en pajform ca 24 cm Nagga botten med en gaffel Förgrädda i 200 gr i ca 10 min.
Skala och skiva vitlöken, fräs dem i oljan. Skär ruccolan och tomaterna grovt och blanda med vitlöken. Salta och peppra.
Vispa samman ägg och gräddmjölk och häll det i skalet. Lägg i grönsaksblandningen och strö över osten.
Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 30 min.
--------------------
|