CITAT (Motti @ 23-09-2010, 22:13)

Man får ta allt med "en nypa salt",min morbror som är forskare i Australien (nu pensionerad sådan) sa att man ska ta sådant med ett ifrågasättande, därför att Forskare i dag lever på bidrag från olika företag och privatpersoner därför har de stor press på sig att presstera resultat snabbt och går därför ut alldeles för tidigt med sin forskning bara för att det krävs resultat av investerare.Det är väl bara några år sedan de sa att man bara skulle äta 1 ägg i veckan och att stekt potatis var cancerframkallande att animalt fett var livsfarligt osv,i dag vet vi att animalt fet inte alls är så farligt och att vi kan äta vårat ägg varje dag osv.Som sakt man får ta

forskning med en nypa salt.Det här med BMI tex har ju visat sig inte stämma alls,man får ju ta i beaktning att man ärver gener från sin släkt,det finns dom som har mage utan att vara överviktiga tex.Äter och lever man hälosamt !ja mer kan man väl inte göra eller?
det har också visat sig efter lång forskning att om man är lite överviktig när man är över 50 så är det bra för benstommen bla.
Ja det stämmer nog många gånger att de går ut för tidigt eftersom de vill visa resultat. När det gäller mättat fett så har jag i och för sig inte hört något om att det skulle vara mindre farligt än tidigare forskning har visat. Det beror ju på vad man äter för övrigt, hur mycket man motionerar och en rad andra saker. Det går ju inte att plocka ut ett enskilt livsmedel på det sättet.
Vilken instans har gått ut och dementerat tidigare forskning när det gäller mättat fett? Faran med äggen är ju f öv också det mättade fettet och inte kolesterolet som många trott.