Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Hyresgästens Trattissoppa
          Meriona
          Inlägg 05-09-2010, 19:50
          Länk hit: #1


          Gäster






          1 liter färska trattisar
          smör
          4 msk vetemjöl
          2 buljongtärningar (grönsaks)
          1 liter vatten
          1 msk tomatpuré
          2 msk ädelost
          1 1/2 dl creme fraiche
          1 msk pressad citron
          finhackad persilja

          Dela svampen i mindre bitar. Smält smör och fräs svampen i några minuter. Strö över mjölet, rör om och lägg i buljongtärningarna. Häll i vattnet lite i taget under omrörning. Smaksätt med tomatpuré, creme fraiche och ädelost. Låt koka i 10-15 min, smaka av med citronsaften. Strö fint hackad persilja över.

          Himla enkel, snabblagad och god. smile.gif


           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          smuleborg
          Inlägg 12-10-2010, 23:35
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 623
          Medlem sedan:
          31-05-2007
          Medlem nr: 10 799



          CITAT (Meriona @ 05-09-2010, 20:50) *
          1 liter färska trattisar
          smör
          4 msk vetemjöl
          2 buljongtärningar (grönsaks)
          1 liter vatten
          1 msk tomatpuré
          2 msk ädelost
          1 1/2 dl creme fraiche
          1 msk pressad citron
          finhackad persilja

          Dela svampen i mindre bitar. Smält smör och fräs svampen i några minuter. Strö över mjölet, rör om och lägg i buljongtärningarna. Häll i vattnet lite i taget under omrörning. Smaksätt med tomatpuré, creme fraiche och ädelost. Låt koka i 10-15 min, smaka av med citronsaften. Strö fint hackad persilja över.

          Himla enkel, snabblagad och god. smile.gif


          Nam, nam. Också jag "kokar ur" svampen innan smör tillsätts. Steker ett bra tag. Tillsätter mot slutet lite finhackad scharlottenlök. Jag använder inte buljongtärning eller vetemjöl. I stället för (din mängd) vatten och creme fraiche, häller jag i 3 dl grädde och spär med vatten (kanske 3-5 dl, jag gör det på en höft) allteftersom hela härligheten småputtrar länge på absolut lägsta värme. Ingen tomatpuré (men det ska jag prova). En bit grön- eller blåmögelost mot slutet. Jag ska verkligen testa den pressade citronen, det kan göra skillnad. Persilja, absolut. Jag brukar så ringla lite olivolja på toppen.


          --------------------
          smuleborg - i ett torp mitt i skogen, tre mil norr om Stockholm.

           
          Citera

          Inlägg i den här tråden
          Meriona   Hyresgästens Trattissoppa   05-09-2010, 19:50
          bergvallmo   Härligt Meriona, det låter gott. :) En liten frå...   05-09-2010, 19:53
          Meriona   Ja jag gör det eftersom jag fått lära mig det, men...   05-09-2010, 19:59
          bergvallmo   Tänkte du salt å peppar då?   05-09-2010, 20:01
          Meriona   Jag saltar min mat väldigt lite (pga att jag bara ...   05-09-2010, 20:04
          zissi   Jag skrev ut det här receptet förut idag från en g...   05-09-2010, 21:31
          Chamomille   1 liter färska trattisar smör 4 msk vetemjöl 2 bul...   06-09-2010, 00:09
          Meriona   Ni är ju för söta (OJ hade jag lagt ut det förut?)...   06-09-2010, 07:22
          Chamomille   Ni är ju för söta (OJ hade jag lagt ut det förut?)...   06-09-2010, 11:13
          chizza   Denna ska jag se till att laga så fort som möjligt...   06-09-2010, 11:00
          Eva i Höga   Jaha, vem är då hyresgästen??? :confused:   06-09-2010, 13:56
          Chamomille   Jaa.... Nu får vi förmodligen sitta här och undra ...   06-09-2010, 14:06
          Bettis   Jaa.... Nu får vi förmodligen sitta här och undra ...   06-09-2010, 14:39
          Meriona   Hihi. Ledtråd ett: På receptet står det "Til...   06-09-2010, 15:02
          zissi   Nu kan jag intyga att Hyrsegästens trattissoppa är...   22-09-2010, 23:03
          Meriona   Kan du inte lägga in det andra här zissi, jag skul...   28-09-2010, 08:35
          zissi   http://www.recept.nu/1.8167/fredrik_erikss...tkant...   28-09-2010, 12:11
          Meriona   Det är visst fel på hela domänen just nu, jag förs...   28-09-2010, 12:21
          zissi   Vi var på "Smaka på Ösgötamat" i Linköpi...   10-10-2010, 21:40
          zissi   Vi var på "Smaka på Ösgötamat" i Linköpi...   11-10-2010, 14:08
          Överbölingen   Förra veckan gjorde k hustru en inläggning av trat...   10-10-2010, 22:40
          Meriona   Nu har jag skrivit ut båda zissis recept, vi ska f...   13-10-2010, 07:59
          HrKantarell   Hejsan, Har en sida där det finns recept på bl a k...   19-03-2011, 02:23
          Överbölingen   Nu har jag provat trattkantarellsoppan. Iddes int...   20-09-2011, 17:23
          Meriona   Haha, så kul med lite återkoppling ändå! :) Vi...   20-09-2011, 19:13
          Lokan   Absolut!!! Men en slurk vittvin fattas...   21-09-2011, 19:58
          Meriona   Absolut!!! Men en slurk vittvin fattas...   21-09-2011, 20:08
          Biggan_   Sånt brukar jag dricka upp redan före. :P :giggle...   21-09-2011, 20:41
          Meriona   Hade i en halv purjolök idag, det gjorde inte ont....   24-09-2011, 18:24
          Wilmer   Mitt favoritrecept ihop med hyresgästens trattisso...   05-10-2011, 21:18
          Meriona   Mums, Wilmer! :tummenupp:   07-10-2011, 11:46
          Chamomille   Denna soppa är högaktuell just nu. Dra åt fanders ...   07-10-2011, 12:00
          Wilmer   Jag har kommit fram till att jag inte kan reda av ...   13-10-2011, 15:30
          Meriona   jag säger bara: Maizena..... :)   13-10-2011, 17:17


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 08-08-2025, 12:25
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon