CITAT (Meriona @ 05-09-2010, 20:50)

1 liter färska trattisar
smör
4 msk vetemjöl
2 buljongtärningar (grönsaks)
1 liter vatten
1 msk tomatpuré
2 msk ädelost
1 1/2 dl creme fraiche
1 msk pressad citron
finhackad persilja
Dela svampen i mindre bitar. Smält smör och fräs svampen i några minuter. Strö över mjölet, rör om och lägg i buljongtärningarna. Häll i vattnet lite i taget under omrörning. Smaksätt med tomatpuré, creme fraiche och ädelost. Låt koka i 10-15 min, smaka av med citronsaften. Strö fint hackad persilja över.
Himla enkel, snabblagad och god.

Nam, nam. Också jag "kokar ur" svampen innan smör tillsätts. Steker ett bra tag. Tillsätter mot slutet lite finhackad scharlottenlök. Jag använder inte buljongtärning eller vetemjöl. I stället för (din mängd) vatten och creme fraiche, häller jag i 3 dl grädde och spär med vatten (kanske 3-5 dl, jag gör det på en höft) allteftersom hela härligheten småputtrar länge på absolut lägsta värme. Ingen tomatpuré (men det ska jag prova). En bit grön- eller blåmögelost mot slutet. Jag ska verkligen testa den pressade citronen, det kan göra skillnad. Persilja, absolut. Jag brukar så ringla lite olivolja på toppen.