Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > frusen cheesecake
          Eva i Skåne
          Inlägg 20-10-2010, 12:56
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 24 744
          Medlem sedan:
          03-11-2002
          Medlem nr: 110



          Klassisk, fryst cheesecake 8 - 10 port
          en större pajform, eller två mindre.

          Du behöver:
          • 4 st ägg
          • 2 dl strösocker
          • 400 g philadelphiaost
          • 2 tsk vaniljsocker
          • 4 dl vispgrädde
          • 10-12 st digestivekex och ca 50g smält smör

          Mosa kexen och blanda med smält smör. Tryck ut massan, som ska vara ganska torr, i botten av en form. Grädda i ugnen 200grader ca 10-15min. Låt kallna!
          Skilj på äggulor och vitor och lägg dem i var sin skål. Vispa äggulorna med sockret pösigt. Mosa osten och blanda ner den i vaniljsockret, rör samman med äggulorna och sockret (gärna i matberedare eller med elvisp). Vispa grädden i en tredje skål och rör försiktigt ner den i ägg-ostblandningen. Vispa äggvitorna hårt och rör till sist försiktigt ner dem i smeten. Häll smeten i formen och ställ i frysen över natten.
          Tas upp och ställs i rumstemperatur en halvtimme innan den ska avnjutas.

          Dekorera med ca 150g blandade grovhackade nötter, t ex hasselnötter, valnötter och mandel, som vänts runt i en skål med några matskedar sirap. Fördela över kakan innan servering.
          Alternativt kan man dekorera med färsk frukt eller bär.

          Bifogad fil  SAM_1039___Kopia.JPG ( 359.38k ) Antal nedladdningar: 50



           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          theseraphim
          Inlägg 20-10-2010, 14:13
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 494
          Medlem sedan:
          15-02-2008
          Medlem nr: 14 081



          CITAT (Eva i Skåne @ 20-10-2010, 13:56) *
          Klassisk, fryst cheesecake 8 - 10 port
          en större pajform, eller två mindre.

          Du behöver:
          • 4 st ägg
          • 2 dl strösocker
          • 400 g philadelphiaost
          • 2 tsk vaniljsocker
          • 4 dl vispgrädde
          • 10-12 st digestivekex och ca 50g smält smör

          Mosa kexen och blanda med smält smör. Tryck ut massan, som ska vara ganska torr, i botten av en form. Grädda i ugnen 200grader ca 10-15min. Låt kallna!
          Skilj på äggulor och vitor och lägg dem i var sin skål. Vispa äggulorna med sockret pösigt. Mosa osten och blanda ner den i vaniljsockret, rör samman med äggulorna och sockret (gärna i matberedare eller med elvisp). Vispa grädden i en tredje skål och rör försiktigt ner den i ägg-ostblandningen. Vispa äggvitorna hårt och rör till sist försiktigt ner dem i smeten. Häll smeten i formen och ställ i frysen över natten.
          Tas upp och ställs i rumstemperatur en halvtimme innan den ska avnjutas.

          Dekorera med ca 150g blandade grovhackade nötter, t ex hasselnötter, valnötter och mandel, som vänts runt i en skål med några matskedar sirap. Fördela över kakan innan servering.
          Alternativt kan man dekorera med färsk frukt eller bär.

          Bifogad fil  SAM_1039___Kopia.JPG ( 359.38k ) Antal nedladdningar: 50


          Hej

          Gör samma cheesecake till jul men med pepparkaksbotten och så har jag i saffran i smeten så¨den blir gul, även gjort den "glöggig" och "polkagrisig" för att testa något nytt.
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 02-09-2025, 00:22
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon