Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Vindruva 'Vitis Silga Blå', Recept på vinbryggning av egna druvor??!!
          Britt Pt
          Inlägg 16-10-2010, 17:15
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 14
          Medlem sedan:
          09-04-2005
          Medlem nr: 5 354



          000.gif Äntligen har jag efter 8 år fått en riklig skörd av blå druvor, ca 8 kg, som jag fryst in o tänkt försöka göra
          vin - men det är svårt att hitta bra recept. Tacksam om ngn har provat göra o kan vidarebefordra tips! thanks.gif
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Janne56
          Inlägg 20-10-2010, 15:43
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 63
          Medlem sedan:
          10-11-2002
          Medlem nr: 312



          Hej,
          Jo, jag trampar faktiskt druvorna i en stor balja. Det fungerar utmärkt. Förstås tvättar man fötterna ordentligt både före och efter. Med fötterna mosar man inga kärnor och den beska kärnsmaken slipper man. Man köper vinjäst i någon vintillbehörsaffär eller färghandel. Använd någon rödvinsjäst, det spelar inte så stor roll vilken. När druvorna är mosade slår man på 2-3 liter hett vatten i baljan. När temperaturen har sjunkit till cirka 30 grader, tillsätter man jästen. Efter ett par dagar tillsätter man 0,5 kg socker upplöst i vatten. Musten ska vara kvar i baljan i 5-7 dagar. Lägg ett lakan e.dyl. över. Fruktmassan flyter upp till ytan och man måste trycka ner den och röra om var fjärde timme, helst även på natten alltså. Efter 5-7 dagar silar man ifrån bärmassan och häller vinet i en damejeanne med kork och jäsrör. En tioliters är nog lagom för din bärmängd. Fyll på med ett par liter vatten och 1 kg upplöst socker. Efter cirka en vecka fyll på mer vatten så att damejeannen blir full. Tillsätt cirka 1 kg socker upplöst i vattnet också. När vinet jäst färdigt efter ett par månader, töm ur vinet med en hävert och avlägsna bottensatsen. Tillsätt jässtopp. Häll tillbaka vinet i den rengjorda damejeannen. Sedan ska damejeannen stå i ett par månader med kork och jäsrör så att kolsyran försvinner. Sedan tappar man vinet på flaskor med hjälp av häverten. Efter ytterligare några månader kan man avnjuta vinet. Obs! en viktig detalj: allt som kommer i beröring med vinet under tillverkningen måste steriliseras. Det finns steriliseringspulver där man köper jästen. Annars går maskindiskmedel också bra. Du kan få många fler tips på: www.bryggforum.nu
          Lycka till!
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 16-10-2025, 19:54
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon