Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > frusen cheesecake
          Eva i Skåne
          Inlägg 20-10-2010, 12:56
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 24 744
          Medlem sedan:
          03-11-2002
          Medlem nr: 110



          Klassisk, fryst cheesecake 8 - 10 port
          en större pajform, eller två mindre.

          Du behöver:
          • 4 st ägg
          • 2 dl strösocker
          • 400 g philadelphiaost
          • 2 tsk vaniljsocker
          • 4 dl vispgrädde
          • 10-12 st digestivekex och ca 50g smält smör

          Mosa kexen och blanda med smält smör. Tryck ut massan, som ska vara ganska torr, i botten av en form. Grädda i ugnen 200grader ca 10-15min. Låt kallna!
          Skilj på äggulor och vitor och lägg dem i var sin skål. Vispa äggulorna med sockret pösigt. Mosa osten och blanda ner den i vaniljsockret, rör samman med äggulorna och sockret (gärna i matberedare eller med elvisp). Vispa grädden i en tredje skål och rör försiktigt ner den i ägg-ostblandningen. Vispa äggvitorna hårt och rör till sist försiktigt ner dem i smeten. Häll smeten i formen och ställ i frysen över natten.
          Tas upp och ställs i rumstemperatur en halvtimme innan den ska avnjutas.

          Dekorera med ca 150g blandade grovhackade nötter, t ex hasselnötter, valnötter och mandel, som vänts runt i en skål med några matskedar sirap. Fördela över kakan innan servering.
          Alternativt kan man dekorera med färsk frukt eller bär.

          Bifogad fil  SAM_1039___Kopia.JPG ( 359.38k ) Antal nedladdningar: 50



           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          theseraphim
          Inlägg 20-10-2010, 14:13
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 494
          Medlem sedan:
          15-02-2008
          Medlem nr: 14 081



          CITAT (Eva i Skåne @ 20-10-2010, 13:56) *
          Klassisk, fryst cheesecake 8 - 10 port
          en större pajform, eller två mindre.

          Du behöver:
          • 4 st ägg
          • 2 dl strösocker
          • 400 g philadelphiaost
          • 2 tsk vaniljsocker
          • 4 dl vispgrädde
          • 10-12 st digestivekex och ca 50g smält smör

          Mosa kexen och blanda med smält smör. Tryck ut massan, som ska vara ganska torr, i botten av en form. Grädda i ugnen 200grader ca 10-15min. Låt kallna!
          Skilj på äggulor och vitor och lägg dem i var sin skål. Vispa äggulorna med sockret pösigt. Mosa osten och blanda ner den i vaniljsockret, rör samman med äggulorna och sockret (gärna i matberedare eller med elvisp). Vispa grädden i en tredje skål och rör försiktigt ner den i ägg-ostblandningen. Vispa äggvitorna hårt och rör till sist försiktigt ner dem i smeten. Häll smeten i formen och ställ i frysen över natten.
          Tas upp och ställs i rumstemperatur en halvtimme innan den ska avnjutas.

          Dekorera med ca 150g blandade grovhackade nötter, t ex hasselnötter, valnötter och mandel, som vänts runt i en skål med några matskedar sirap. Fördela över kakan innan servering.
          Alternativt kan man dekorera med färsk frukt eller bär.

          Bifogad fil  SAM_1039___Kopia.JPG ( 359.38k ) Antal nedladdningar: 50


          Hej

          Gör samma cheesecake till jul men med pepparkaksbotten och så har jag i saffran i smeten så¨den blir gul, även gjort den "glöggig" och "polkagrisig" för att testa något nytt.
           
          Citera
          Peztis
          Inlägg 20-10-2010, 15:54
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 8 521
          Medlem sedan:
          18-01-2009
          Medlem nr: 20 608



          CITAT (theseraphim @ 20-10-2010, 15:13) *
          Hej

          Gör samma cheesecake till jul men med pepparkaksbotten och så har jag i saffran i smeten så¨den blir gul, även gjort den "glöggig" och "polkagrisig" för att testa något nytt.


          Har du då använt pepparkakor som du smulat ned och sedan haft smör i, eller?
          Låter ju supergott!
          Jag älskar Digestive-kex men jag har såååå svårt för den där botten, tycker oftast att det blir tväräckligt.

          Du som gillar att exprimentera... Tänkte på det där med polkagris. Tänk om man skulle blanda i röd karamellfärg i 1/3 av smeten och melera. Det borde ju bli lite häftigt!


          --------------------


          * ~~~ * Besök gärna min blogg bladsomblad.blogspot.com * ~~~ *
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-09-2025, 12:01
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon