CITAT (evelina @ 21-10-2010, 16:45)

Den här gör jag och är jättegod och enkel.
Ingredienser
7 dl
* 150 g ingefära
* 5 gröna äpplen (Granny Smith)
* 6 dl syltsocker (500 g)
* 5 dl vatten
Gör så här
* Skala den färska ingefäran. Finhacka den i matberedare. Skala, kärna ur och finhacka äpplena. Koka ingefäran i vatten i cirka 5 minuter. Låt rinna av i sil. Blanda ingefära, äppelhack och socker i en tjockbottnad kastrull. Häll på vattnet och låt koka kraftigt i 20–30 minuter. Gör marmeladprovet. Ta grytan från värmen och skumma väl. Häll upp den färdiga marmeladen på rena glasburkar och sätt på tättslutande lock. Låt kallna.
Tack det var ett liknande recept jag hittade.
Men den jag blivit rekomenderad att göra innehåller inte äpplen......och då undrar jag vilken som är godast förståss