Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Hjorthjärta, tillagning?
          zissi
          Inlägg 22-10-2010, 18:15
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 3 077
          Medlem sedan:
          01-05-2005
          Medlem nr: 5 640



          Fick dovhjortskött i dag och då fanns det bl.a ett hjärta med där som jag tänkte jag skulle prova att tillreda till morgondagens middag.

          Vet bara inte hur man tillreder det? (Brukar malas ner i färsen annars.) Steker och ev. kokar det till sist, eller steker i tunna skivor... Vet ni? Det är ett hjärta från en dovhjortskalv.


          --------------------
          Balkong- och frilandsodling i zon 3
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Överbölingen
          Inlägg 25-10-2010, 18:39
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 602
          Medlem sedan:
          09-02-2003
          Medlem nr: 707



          Vi brukar röka hjärta. Delikatess på julbordet. Men skjuter man inget så blir man utan hjärta. Det går till skytten. Vi har några i frysen som vi nog röker till jul.
          Här i Jämtland brukar man sedan gammalt göra köttbullar på älghjärta. Det har en gammal bondmora berättat för mig men det var innan jag lärt mig att något så när begripa jamska. Så hon kan lika gärna ha berättat något annat.

          Pto innanmat.
          Och kokt tunga från kalv är en läckerhet.
          Blev bjuden på kokt, salt älgmule hos en äldre familj i de stora skogarna. Det gäller ju att hålla masken. Men tro vad ni vill. Det var fantatiskt gott. Men jag blev lite betänksam när jag undrade vad hon höll på att koka. Det såg ut som en storråtta. – Det är älgmulen från älgen ni sköt i går!!!

          Angående inälvsmat. Det är oftast godare än det ser ut. Dessutom sägs det att det skall vara nyttigt?
          Idag stoppar man ju korv i plastslangar. Förr (och när jag gör julkorven) använde man fjälster i olika grovlek. Får, gris och nöt. Jag använder de två senare.

          Barnbarnen i ena sonens familj älskar blodklimp till renköttsoppa. Visserligen är det gott man jag är själv lite schalur.
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 27-07-2025, 06:39
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon