CITAT (Monica M zon 4 @ 27-10-2010, 17:10)

Min man anser att det inte är en riktig midda om han inte får potatis.

Jag äter gärna ris nån gång som omväxling. Och pasta gillar vi båda två.
Jag hatar mjöliga potatisar som kokar sönder, så King Edvard försöker jag undvika. Åtminstone på hösten-vintern. Om jag inte ska ha potatismos. Då räcker det med att koka potatisen 15 minuter, ta bort locket och säga "bu" ner i grytan så har man perfekt mos.

Vi föredrar fastare potatis och vi köper ofta en vintersort som heter Sava.
Huggorm: Det är väl inte krångligare att koka potatis än pasta? Det tar kanske lite längre tid men man måste ju passa både ris och pasta så det inte blir överkokt eller inte tillräckligt kokt. Jag skalar sällan potatis på vintern utan kokar med skalet på. Den som sen vill skala sina egna potatis kan ju göra det.
Nej, man vänjer sig nog snart vid att koka potatis också och sedan är det lika lätt. Gäller att komma sig för att börja bara.
Det där med mjöliga king edward känner jag igen från uppväxten. Det var den enda potatissorten min far tyckte om, så det blev nästan alltid den. Jag avskydde potatis som föll i bitar när man la den på tallriken. Det var väll därför jag aldrig kom mig för att börja med potatis själv, jag var lite trött på den då. Det tillsammans med de skräckexemplar till potatis som vi fick i skolan.
Jag provade faktiskt att göra potatismos för ett tag sedan. Pulvermos då, något annat vore för jobbigt. Jag är inte den som slänger mat i onödan, men den gången var det nära. Nog visste jag att pulvermos inte smakar som riktig potatismos, men att det smakade så dåligt var en överraskning.